Refu Blog

Devirusare Site

Serviciile pentru devirusare site in general sunt foarte scumpe, de accea pot sa ofer la un pret decent o rezolvare pentru aceasta problema, in special pentru IMM-uri, firme foarte mici care nu au putere financiara asa mare.

Ce implica procesul pentru devirusare site?

  1. Schimbarea parolelor pentru cPanel sau FTP;
  2. Analizarea codului sursa;
  3. Stergerea codului malitios din site;
  4. Trimiterea cereri de unban catre Google;
  5. Raport pentru serviciul devirusare site.

Pretul incepe de la 30 euro, in functie de complexitatea virusului.

Daca site-ul functioneaza intr-o structura HTML, atunci se pot adauga coduri de redirect sau chiar se poate scrie in fisierul .htaccess.

Pana si fisierele CSS pot avea cod cu continut malitios, urmat probabil de cei mai complecsi virusi in codul PHP, unde identificarea poate sa dureze de la zeci de minute pana la zeci de ore, daca este vorba de un virus mai complex si structurat in toate fisiere serverului de hosting.

Cel mai importat este sa actionati rapid cand observati ca site-ul este virusat, pentru ca acest lucru il ajuta sa nu piarda autoritate in motoarele de cautare pe anumite cuvinte cheie. Un virus care a afectat un website poate sa functioneze identic ca un virus informatic.

Ce este malware-ul si cum poate sa infecteze site-ul meu?

Aproape un milion de noi amenintari malware sunt lansate in fiecare zi. Malware-ul, pe scurt este un software rau intentionat, este folosit pentru a culege date sensibile, a obtine acces neautorizat la site-uri web si chiar a deturna computere. Exista o varietate de moduri in care un infractor cibernetic poate folosi programe malware pentru a infecta site-ul tau.

Sa nu mai vorbim de toate tipurile si scopurile diferite de malware. Nu numai ca malware-ul va poate afecta site-ul, dar si va poate afecta vizitatorii sau vanzarile online.

Exploatarea vulnerabilitatilor cu programe malware

Atunci cand un infractor cibernetic descopera vulnerabilitati in site-ul tau incearca foarte rapid sa il atace. in primul rand, el va decide ce doresc sa acceseze in site-ul tau, apoi, pe baza intentiei sale, va determina tipul de malware folosit.

Vulnerabilitatile unui site web – WordPress / Opencart / Prestashop etc.

Daca site-ul are multe functii dinamice atunci site-ul  este din ce in ce mai vulnerabil sa fie atacat. Multi proprietari de site-uri doresc sa creeze o experienta captivanta a utilizatorilor oferind fotografii, videoclipuri, cosuri de cumparaturi si alte elemente dinamice.

Cercetarile efectuate pe internet constata ca site-urile cu complexitate ridicata pot avea de 10 ori mai multe sanse de a fi compromise decat site-urile cu complexitate redusa.

Cu toate acestea, aceste tipuri de cod complexe si aplicatii de la terti fac un site sensibil la vulnerabilitatile aplicatiilor web. De exemplu, redirectionarea adreselor URL este o vulnerabilitate populara, in care atacatorul va redirectiona utilizatorul catre un site web rau intentionat, in incercarea de a fura traficul si informatiile despre utilizatori.

Ce este malware: Virusi (Nivel de alerta: MAXIM)

La fel ca modul in care un virus din organism se poate raspandi de la o persoana la alta, un virus de pe site-ul atacat poate face acelasi lucru. Un virus se va raspandi pe calculatoare si pe site-ul web, infectand alte fisiere de pe tot serverul unde este gazduit. Virusii populari sunt cunoscuti pentru ca se ascund in atasamentele de e-mail, in afisarea unor reclame si pot prabusi site-ul sau computerul victimelor.

Ce este malware: Cal troian (Nivel de alerta: MEDIU)

Un cal troian (sau troian) este un tip de malware care se deghizeaza ca fisier sau software aparent legitim. Termenul „troian” provine din mitul grecesc antic, in care trupele grecesti se ascundeau intr-un cal de lemn pentru a invada Troia. La fel ca povestea, troienii se ascund in fundal si pot efectua aproape orice sarcina, cum ar fi modificarea si stergerea fisierelor, sau alte instructiuni configurate de atacator.

Ce este malware: Adware (Nivel de alerta: ATENTIONARE)

Adware-ul este o forma de malware care afiseaza anunturi nedorite pe ecran. Acesta este deseori conceput pentru a colecta date despre istoricul navigarii. Acesta urmareste site-urile pe care le vizitati si le trimite aceste informatii inapoi atacatorului. Browserul poate difuza anunturi bazate pe informatiile urmarite.

Adware-ul este un tool foarte enervant, dar este, de asemenea, considerata o invazie a vietii private pentru ca acceseaza toate informatiile din browser: profilul de facebook, cautarile in motoarele de cautare sau daca este mai avansat chiar si datele sensibile de la conturi sau site-uri private.

Malware-ul este folosit pentru multe scopuri diferite, motivele pentru care este atat de popular printre infractorii cibernetici este:

  • Poate sabota sesiunea unui utilizator sau a unui computer;
  • Fura date confidentiale (cum ar fi informatii despre cartile de credit sau conturile de internet banking);
  • Compromite informatiile de conectare ale unui utilizator pe aproape toate site-urile web;
  • Poate face achizitii frauduloase in locul tau;
  • Poate lansa atacurilor DDoS direct de pe IP-ul tau;
  • Creaza spam – trimite sute de mii de mail-uri de pe IP-ul serverului – site-ul intra in liste de email-uri blacklisted;
  • Poate incerca sa ridice in clasamentele SEO pentru anumite site-uri: porno / pariuri / medicamente interzise etc.

Pentru o oferta de pret sau informatii suplimentare pe adresa de mail a companiei Digital Inbound andrei(at)digitalinbound.ro