Asigura-ti un trai linistit dupa ce iesi la pensie

Iesirea la pensie inseamna pentru multi dintre cetatenii tarii noastre un trai mai greu din punct de vedere financiar pentru ca nivelul pensiei din tara noastra este din ce in ce mai mic in raport cu cheltuielile necesare unei persoane care tocmai a iesit la pensie. Pentru a nu fi nevoit sa apelezi la credite sau refinantare credit pentru a putea trai decent dupa ce iesi la pensie este foarte important ca atunci cand esti tanar sa optezi pentru o pensie facultativa. Ce este acestea si care sunt avantajele oferite de catre aceeasta? Citeste continuarea acestui articol pentru a afla raspunsurile la aceste doua intrebari.

Pensia facultativa este o pensie administrata de mediul privat si este o pensie care asa cum ii spune si numele este optionala, adica nimeni nu este obligat sa contribuie la aceasta. Insa, daca iti doresti sa ai o batranete linistita din punct de vedere financiar este recomandat sa apelezi la o astfel de pensie. Avantajele oferite de catre pensia facultativa sunt urmatoarele:

  • Faptul ca poti alege suma pe care vrei sa o platesti lunar este cel mai important avantaj oferit de catre acest tip de pensie. Aceasta suma nu trebuie sa fie mai mica decat suma minima ceruta de catre fondul de pensii la care aderi.
  • Valoarea sumei pe care o platesti lunar o poti modifica ori de cate ori doresti.
  • Poti alege fondul de pensii care iti ofera cele mai bune avantaje.
  • Pentru a putea cotiza la un fond de pensii facultativ nu este necesar sa ai o anumita varsta sau sa fii neaparat angajat.
  • Pentru a putea beneficia de pensia facultativa este necesara cotizarea cel putin a 90 de luni.
  • Apelarea la o pensie facultativa iti aduce si alte servicii, asigurarea de viata fiind unul dintre acestea.

In concluzie, nu lasa in grija statului nivelul de trai pe care o sa il ai dupa ce iesi la pensie ci fa ca acel nivel de trai sa fie cat mai bun, acest lucru insemnand apelarea la serviciile oferite de catre un fond de pensii facultativ.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments