Scoala Finlandeza SEVA functioneaza din iulie 2019 la Ploiesti si are scopul de a prelua portofoliul si valorile specifice Centrului Educational Finlandez Yuppy Koti, care a aparut in anul 2014.

Seva reprezinta un proiect educational foarte dinamic si cu foarte multa energie, special conceput pentru copii. Forta acestei metode de educatie este data de profesionalismul, de vitalitatea si de robustetea personalului implicat in proiect. Toate aceste elemente sunt necesare in scopul de a inspira si de a oferi suport specific educatiei bazate pe cercetare.

SEVA este acelasi lucru cu sistemul SISU pentru finlandezi. Este nevoie de un spirit operativ nou si de o noua abordare pentru succes si pentru o educatie de calitate.

Valorile promovate la Scoala Finlandeza

La Scoala Finlandeza sunt realizate schimburi de bune practici alaturi de profesorii din gradinite, universitati de prestigiu si scoli existente in Finlanda, motiv pentru care centrul are o foarte puternica amprenta de cercetare. La SEVA sunt testate si adaptate materiale didactice, precum si metode moderne de predare, in asa fel incat fiecare copil sa beneficieze de educatie in functie de personalitatea sa.

Fiecare copil este unic si de la acest lucru se porneste in activitatea de predare si de invatare. Toti copiii au dreptul sa beneficieze de intelegere, sa fie observati si intelesi exact asa cum sunt ei ca indivizi si ca membrii ai comunitatii. SEVA si-a asumat responsabilitatea de a construi mediul perfect care sa respecte in totalitate diversitatea de limbaj si pe cea culturala, traditiile si viziunea asupra lumii, astfel incat sa determine o colaborare buna in scopuri educationale.

Educatia cat mai timpurile are la baza respectul pentru viata si drepturile omului, precum si dezvoltarea sustenabila. Personalul sustine, totodata, si cresterea si dezvoltarea copiilor, care au nevoie de bunatate si de liniste si care trebuie sa se dezvolte intr-un mediu cat mai armonios atat la scoala, cat si acasa.

De asemenea, se pune un mare accent pe abilitatile copiilor, ceea ce se va vedea in primul rand in atitudinea si comportamentul avut fata de persoanele din jur si fata de mediu. Idealurile fundamentale sunt intelese de copii si sunt utilizate zi de zi, in asa fek incat acestia sa le trateze ca pe un mod de viata. Bullyingul, rasismul si violenta sau alte forme de discriminare nu se accepta. In aceasta comunitate toti copiii sunt tratati egal.

Fiecare copil trebuie sa beneficieze de o ingrijire corespunzatoare. De asemenea, fiecare copil are dreptul la incurajari si la educatie. Toti copiii trebuie sa se joace, sa invete cu ajutorul jocurilor si sa se bucure cat mai mult de procesele educationale.

Copiii isi construiesc, in acest fel, o imagine buna despre sine, au identitate si inteleg lumea din jur altfel. Toti copiii trebuie sa simta ca apartin grupului din care fac parte. Cu ajutorul educatiei timpurii, fiecare copil va primi o gama de informatii variate, va invata despre conflicte si emotii, va alege, va testa si va invata in medii noi, utilizand materiale noi. Acest mod de a invata este mult mai sanatos pentru dezvoltarea pe termen lung.

Author

Pasionat de tehnologie și internet din 1996, blogger din 2008, fotograf și videograf entuziast. Expert în crearea de website-uri, SEO și strategii digitale pentru startup-uri. Fondator al agenției DIGITAL INBOUND, ajutând afacerile să crească online.

Write A Comment