Refu Blog

Atunci când folosiți materialele potrivite pentru a vă izola casa, facturile la energie pot fi reduse chiar și cu 50%, asta demonstrând încă o dată ce rol important are izolația pentru confortul și eficiența unei case. Pe piață sunt disponibile o varietate de materiale izolatoare, ceea ce înseamnă mai multe opțiune prin care vă puteți optimiza confortul interior, prin care puteți reduce facturile, dar și riscurile la adresa sănătății și chiar riscul de incendii.

Iată care sunt cele mai eficiente materiale pentru izolarea casei:

Poliuretan

Poliuretanul este materialul cel mai recomandat în prezent pentru izolarea caselor și clădirilor. Este excelent pentru umplerea fisurilor mici și a spațiilor de aer. Materialul este realizat prin amestecarea diferitelor substanțe chimice, obținându-se astfel o spumă poliuretanică, care se aplică cu un pistol de pulverizare. Pe https://isoterm.ro/puteți afla mai multe informații despre cât de eficientă este spuma poliuretanică pentru izolarea casei. Dintre toate materialele izolatoare, are valoarea R cea mai mare, și anume între 3,8 și 6,3. 

Polistiren

Polistirenul este o spumă termoplastică care oferă o izolare excelentă atât împotriva frigului, a căldurii, dar și împotriva zgomotului. Este disponibil în două forme, și anume expandat și extrudat. Polistirenul expandat are o valoare R de 4, în timp ce polistirenul extrudat are o valoare R de 5,5. Dacă vă doriți o izolație spumă poliuretanică, atunci trebuie să apelați la serviciile unei echipe specializate, deoarece poliuretanul se aplică prin pulverizare. În schimb, polistirenul este disponibil sub formă de foi sau blocuri care sunt montate pe pereți și în pereți. Suprafața netedă a polistirenului îl face popular atât pentru mediul casnic, cât și pentru cel comercial. 

Vata minerală

Vata minerală intră în compoziția a două tipuri de izolație. Puteți opta pentru vată minerală textilă sintetică, fabricată din diverse elemente naturale sau puteți opta pentru vata minerală fabricată din deșeurile de zgură de la oțelării. Aproximativ 75% din vata minerală disponibilă pe piață este fabricată din materiale reciclate și este ignifugă. Vine sub formă de pătură, rolă sau sub formă de umplutură, oferind o valoare R cuprinsă între 2,8 și 3,5.

Celuloza

Unul dintre cele mai prietenoase materiale izolatoare cu mediul înconjurător, celuloza este fabricată din produse din hârtie reciclată. Celuloza este descompusă în fragmente minuscule înainte de a fi transformată într-un produs fibros, care poate fi apoi pulverizat în spații mici. Izolația pe bază de celuloză se poate utiliza atât în pereții și tavanele caselor și construcțiilor vechi, cât și pentru izolarea construcțiilor noi. Celuloza nu reține aerul, fiind astfel un material izolator excelent pentru prevenirea răspândirii incendiului. Are o valoare R de 3,1 până la 3,7.

Fibra de sticlă

În cele din urmă, fibra de sticlă se numără printre cele mai utilizate materiale pentru izolarea caselor și nu numai. Cunoscută și sub denumirea de vată de sticlă, fibra de sticlă este obținută prin topirea sticlei reciclate, a sodiului, a calcarului și a diverselor alte elemente. Odată topit, acest amestec este filat în fibre subțiri, care sunt apoi țesute în diferite forme și grosimi. Fibra de sticlă are o valoare R între 2,9 și 3,8 și este deosebit de utilă, deoarece nu elimină apa și nici nu ia foc, ceea ce o face foarte potrivită pentru locuințe, clădiri comerciale și industriale, dar și pentru zone mai mici, cum ar fi mansarde și subsoluri. 

Materialele izolatoare sunt din ce în ce mai importante, deoarece majoritatea proprietarilor de case doresc să reducă consumul de energie. La alegerea celor mai potrivite materiale pentru izolarea casei, va trebui să țineți cont și de prețul acestora, dar mai ales de eficiența lor. Materialele cu valori R mai mari sunt cele mai indicate pentru zone precum tavanul și acoperișurile, de unde scapă cea mai mare parte a căldurii unei case, în timp ce pentru pereți și spațiile de acces, valorile R mai medii vor funcționa foarte bine. 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment