Cartelele prepay nu vor mai fi anonime

Cartelele prepay nu vor mai fi anonime incepand cu 1 iulie 2015, se pare ca guvernul a luat hotararea asta ca o necesitate pentru prevenirea si contracararea riscurilor la adresa securitatii nationale. Daca ai o cartela pre-platita trebuie sa o inregistrezi la operatorul de la care ai cartela prezentand cartea de identitate.

La fel se intampla si daca vrei sa-ti achizitionezi o cartela pre-platita, se fa putea cumpara numai cu cartea de identitate, cei care nu-si inregistreaza numarul de telefon pana la 1 iulie 2015 vor pierde serviciul oferit, conexiunea catre acele cartele va fi sistat, si ca sa o faci activa din nou trebuie sa o inregistrezi. Legea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2015.

Nu zic ca este un lucru rau, e chiar bine sa sti cine a sunat si unde a sunat pentru a oprii glumele proaste, sau chiar frauda. Dar pe langa faptul ca daca vrei o cartela trebuie sa prezinti actul de identitate, ceva mai rau se intampla pentru persoanele juridice care ofera wireless public.

Daca detii o pizzerie sau poate o cafenea si ofereai clientilor wireless gratuit, lucrurl asta se va schimba si el, toate conexiunile trebuie sa fie parolate, si poti sa aflii parola numai daca prezinti buletinul, mai mult de atat cei care tine un router wireless si ofera public internet va trebui sa monitorizeze toata conexiunea timp de 6 luni, daca nicio organizatie nu cere date pentru conexiunea respectiva, datele se pot sterge permanent dupa 6 luni de zile.

Pentru cei care doresc si mai multe informatii, in acest articol este atasat un pdf cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111 din 2011 privind comunicatiile electronice.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

2 Comments

Write A Comment