Dimensiunile standard pentru logo si background in 2018

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

logo-designDimensiunile standard pentru logo si background au si in 2014-2018 un standard, un standard care il poti folosi sau nu, totul tine mai mult de ceea ce-ti place si tie, dar pentru o buna optimizare a blogului sau a site-ului tau cateodata trebuie sa ti cont de aceste standarde.

M-am jucat si eu putin cu un logo si l-am realizat la o dimensiune de 340×120 pixeli, urmarind transparenta pentru acest logo, si odata cu el am creat un alt set de logo-uri mai mici pentru amplasarea lor pe alte site-uri, daca este cazul.

Dimensiuni Logo – Un standard in 2018

Dupa ce am urmarit mai multe articole in care erau specificate anumite dimensiuni pentru site-uri dar si pentru bloguri am ajuns la media ca cea mai recomandata dimensiune pentru logo dreptunghiular ar trebui sa fie ceva aproximativ:  300×80 pixeli300×120 pixeli sau 200×70 pixeli.

Ideea de baza in momentul cand vrei sa-ti faci un logo, ar fi bine sa te limitezi la o latime de 200 sau 300 pixeli, apoi sa te raportezi la lungime in functie de design-ul care-l ai in minte pentru logo. Cu toate ca sunt multi care prefera un logo patrat, media cea mai mare a logo-urilor sunt dreptunghiulare.

Dimensiunile standard pentru background

La background ar fi destul de simplu, pentru cei care nu doresc o imagine ca background pot adauga in css in .body urmatoarea linie background-color: #codul;

Pentru cei care doresc sa-si seteze o imagine ca background tot in .body pot adauga urmatoarea linie background-image:url(‘imagine.jpg’);

Inainte sa adaugi imaginea, cel mai standard background in 2014 este rezolutia FullHD, este vorba de 1920×1080 pixeli (optim la 72dpi), si trebuie sa ocupe spatiu pe disc maxim 2MB.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Bogdan N ( redactia4fun )

Salut, apropo imi place noul tau logo 😉