FACEBOOK aduce miliardari in topul Forbes

FACEBOOK aduce miliardari în topul Forbes. Cine sunt cei care au făcut averi cu reţeaua de socializare?

Cea mai mare contribuţie la această sumă este asigurată de cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg, cu 17,5 miliarde de dolari, în urcare cu 4 miliarde de dolari faţă de anul trecut.

Dustin Moskovitz, cu 3,5 miliarde de dolari, şi Eduardo Saverin, cu 2 miliarde de de dolari, sunt ceilalţi cofondatori Facebook care au depăşit pragul de un miliard de dolari.

Moskovitz are 27 de ani şi este şi cel mai tânăr miliardar din topul Forbes, fiind mai mic cu opt zile decât Zuckerberg.

Trei dintre primii investitori la Facebook, Peter Thiel, Jim Breyer şi Yuri Milner se află, de asemenea în rândul miliardarilor.

Thiel a investit 500.000 de dolari la Facebook în 2004, iar participaţia rezultată valoarează în prezent 1,5 miliarde de dolari.

Breyer, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, şi compania sa, Accel Partners, au investit 12 milioane de dolari la Facebook. Compania are o participaţie de circa 10% din acţiunile Facebook, iar Breyer separat încă 1%.

Milner, cu o avere de un miliard de dolari, a investit mai târziu la Facebook, în 2009, 200 de milioane de dolari.

Primul preşedinte al Facebook, Sean Parker, are o avere de 2,1 miliarde de dolari, cea mai mare parte rezultând din implicarea sa în companie.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *