Oua postate – Cum sa faci oul posat perfect si sa nu mai faci multa mizerie

Aflati cum sa faceti oul posat perfect cu ajutorul ghidului nostru usor. Descoperiti cat timp sa il gatiti si noi moduri de a-l servi la micul dejun, brunch sau pranz.

Ouale posate perfecte – cele pe care le primiti la micul dejun in hoteluri si restaurante elegante – pot arata impresionant, dar daca stapaniti cateva tehnici simple, puteti obtine aceleasi rezultate acasa. Ceea ce cautati este o minge neteda, nu suvitoasa, de albus fraged care invelesc un galbenus moale care se revarsa usor atunci cand este spart. Nu exista nimic mai tentant pe o farfurie decat aceasta placere simpla – nu e de mirare ca Instagram este plin de videoclipuri cu galbenusuri gaurite.

Avem doua metode simple pentru ouale posate:

  • Prima este pentru acel aspect standard de restaurant,
  • A doua adopta o abordare mai usoara pentru cei care sunt mai putin preocupati de obtinerea sferei perfecte.

Veti avea nevoie de o tigaie adanca sau o cratita si o lingura cu fanta. Nu aveti nevoie de un aparat de posat oua – acestea tind sa mareasca timpul de gatire a oului, ceea ce va va da un albus cauciucat.

Cum se fac ouale perfecte posate?

Oua postate - Cum sa faci oul posat perfect si sa nu mai faci multa mizerie - Refu.ro
Oul posat este foarte sanatos si simplu de preparat, se poate servi rapid
  1. Asigurati-va ca ouale sunt foarte proaspete. Ouale proaspete au un albus mai gros in apropierea galbenusului care va pastra mai bine forma rotunda pe masura ce se gateste. Va puteti da seama cat de proaspat este un ou punandu-l intr-un pahar cu apa; daca sta orizontal la fund, este foarte proaspat; daca incepe sa pluteasca sau sa stea in cap, este mai putin proaspat. Daca oul dvs. nu este atat de proaspat, spargeti-l intr-un castron mic si scurgeti albusul care curge.
  2. Spargeti oul intr-un castron sau pe o farfurie, acest lucru il face mai usor de strecurat in tigaie. Daca albusul foarte lichid inconjoara albusul mai gros, atunci indepartati-l.
  3. Adaugati o picatura de otet (daca preferati, il puteti adauga in apa din tigaie).
  4. Aduceti la fierbere o cratita cu apa la cel putin 5 cm adancime. Nu adaugati sare, deoarece aceasta ar putea sparge albusul.
  5. Agitati apa pentru a crea un vartej usor pentru a ajuta albusul sa se infasoare in jurul galbenusului.
  6. Se rastoarna incet oul in centru. Asigurati-va ca focul este suficient de mic pentru a nu arunca oul in jur – ar trebui sa se ridice doar bule mici.
  7. Gatiti timp de 3-4 minute sau pana cand albusul este inchegat.
  8. Scoateti oul cu o lingura cu fanta si scurgeti-l pe hartie de bucatarie. Taiati orice bucatica de albus care nu este bine crescut. Daca trebuie sa gatiti mai mult de un ou posat, pastrati-l la temperatura potrivita in apa calda, dar asigurati-va ca apa nu este suficient de fierbinte pentru a supracoace oul.

Cea mai simpla metoda si mai usoara pentru ouale posate

Oua postate - Cum sa faci oul posat perfect si sa nu mai faci multa mizerie - Refu.ro
O idee excelenta pentru micul dejun este chiar oua posate cu rosii, ceapa si verdeata intr-un sandwish

Aceasta va ofera un ou posat cu un aspect mai plat, dar este mai usor de realizat daca doriti sa gatiti doua oua deodata.

  1. Spargeti oul intr-un bol sau pe o farfurie. Daca albusul mai gros este inconjurat de un albus foarte lichid, indepartati-l.
  2. Aduceti la fierbere o cratita cu apa la cel putin 5 cm adancime. Nu adaugati sare, deoarece aceasta va sparge albusul.
  3. Aruncati oul in tigaie. Galbenusul trebuie sa urmeze albusul.
  4. Se fierbe timp de 2 minute, apoi se opreste focul si se lasa tigaia timp de 8-10 minute.
  5. Scoateti oul cu o lingura cu fanta si scurgeti-l pe hartie de bucatarie.

SFATURI FINALE PENTRU POSAREA UNUI OU

Oua postate - Cum sa faci oul posat perfect si sa nu mai faci multa mizerie - Refu.ro
Cea mai buna reteta: oua posate cu ciuperci

SCUFUNDAREA UNUI OU
Apa nu trebuie sa fiarba, ci mai mult decat sa fiarba la foc mic, astfel incât sa se vada miscarea in apa.

POSAREA UNUI OU
Nu se condimenteaza niciodată apa cu sare, deoarece aceasta va face ca albusul oualor sa se sparga si sa devina suvite.

SĂ POSAM UN OU
Folositi cel mai proaspat ou pe care il puteti gasi.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments