optimizezi-bateria-telefonuluiVrei sa optimizezi bateria telefonului? Ca noi toti am citit pe internet sau poate am intrebat prietenii pentru cateva raspunsuri care ne vor ajuta sa marim durata de viata a bateriei, dar defapt cea mai buna solutie in cazul asta este experienta proprie, asadar o sa ofer mai jos cateva sfaturi care iti vor imbunatati durata de viata a bateriei, in functie de prioritate.

Acest articol este scris mai exact pentru posesorii de smartphone-uri, indiferent de sistemul de operare care il ai. Aceleasi principii indiferent de ce model de telefon ai, aici este vorba de bateria telefonului tau, care nu prea a mai primit un upgrade tehnologic de ceva vreme, asa ca trebuie sa avem noi grija de tehnologia invechita. Mai jos sunt sfaturile care te ajuta sa-ti optimizezi bateria telefonului.

1. Micsoreaza luminozitatea ecranului ca sa ai baterie cat mai mult la telefon

Unul din cele mai importante lucruri cand vine vorba de optimizarea bateriei este ecranul telefonului, cel mai recomandat lucru in cazul asta este sa ai un widget in zona de notificari, care sa-ti permita sa selectezi tu ce luminozitate vrei la telefon, eu de exemplu folosesc urmatorul principiu:

  • Noaptea: 0%
  • Ziua (in interior): 20%
  • Ziua (in lumina soarelui): 60%

Dupa cum vezi cand afara este lumina foarte puternica folosesc ecranul la 60% doar ca sa am vizibilitate buna, foarte rar tin telefonul deschis prea mult cand afara este soare.

Tot in aceata categorie intra si timpul cat ramane ecranul telefonului aprins dupa ce il pui jos, eu de fiecare data dupa ce folosesc telefonul il pun in standby imediat, nu il las sa se inchida singur.

2. Incarca telefonul cand este la minim 20% – ai grija de singurul acumulator pentru telefon

Este foarte important sa ti cont si de cat la suta mai are telefonul baterie, din punctul meu de vedere cel mai recomandat este sa iti incarci telefonul cand este la 20%, acest lucru ofera o durata mai mare de viata a bateriei, m-am documentat mult si chiar am si o aplicatie care imi verifica de cate ori am incarcat corect telefonul, dar si de cate ori am incarcat in modul standard (care nu este prea recomandat).

3. Dezactivarea vibratiei

Eu am folosit foarte multi ani functia de vibratie a telefonului, era cel mai bun mod de a raspunde la telefon cand era galagie foarte mare pe langa mine, simteam ca imi vibreaza si raspundeam, cand e zgomot nu ai cum sa auzi si ringtone-ul telefonului, dar daca bateria este o problema majora pentru telefonul tau, trebuie sa ai in minte si optiunea asta.

4. Temperatura dispozitivului influentata de anotimp – verifica temperatura la incarcator si telefon

Daca telefonul tau are o temperatura prea mare, sau o temperatura foarte scazuta afecteaza intr-un mod fizic capacitatea de rezistenta a bateriei. Atunci cand este foarte frig afara telefonul se descarca mai repede, si atunci cand este foarte incalzit exista un risc de a expoda bateria sau a fi deteriorata complet.

Acum nu o sa zic ca eu nu am tinut telefonul in frig sau in caldura foarte mare, dar aici este vorba de un timp foarte scurt care nu afecteaza atat de mult bateria telefonului.

5. Dezactivarea WiFi-3G-GPS cand nu este folosit

Nu are niciun rost sa ti WiFi-ul deschis toata ziua la telefon daca nu ai nevoie de aceasta, daca astepti un email important sau alte informatii si esti obligat sa fi conectat la 3G sau wireless nu ar fi o problema sa le ai active, dar sa nu faci din asta o obisnuinta, in acest caz este si activarea inutila a GPS-ului, lucrurile astea te vor costa in viitor, bateria o sa se consume din ce in ce mai repede.

6. Inchide aplicatiile care ruleaza non-stop

Sunt anumite jocuri sau aplicatii care le ai intelefon care ruleaza non-stop, si lucrul asta duce la consumarea rapida a bateriei, aplicatia consuma in momentul acela resursele telefonului, si tu il ai in buzunar, esti pe strada si te duci sa te intalnesti cu cativa prieteni, dupa 2-3 ore vi acasa si vezi ca s-a dus 20-30% din baterie, lucrul asta nu este in regula, verifica ce aplicatii consuma din baterie si inchide aplicatia, sau in cel mai rau caz dezinstaleaz aplicatia daca bateria telefonului este o problema majora.

Concluzie finala – Baterie Telefon Optimizata simplu, nu?

Nu o sa mai discut de widget-urile live care le avem in telefon, sau fundalurile animate care si ele consuma destul de mult bateria, si tot in aceasta categorie intra si imaginile de fundal care sunt prea colorate, ele fac sa se aprinda cati mai multi pixeli de pe ecran, si bineinteles sa consume la randul lor.

Cel mai bine este sa verifici exact ce consuma energia telefonului tau. Pentru ca eu am Android, poti verifica acest lucru accesand: Settings -> About phone -> Battery -> Battery use. Acolo ai detaliile despre ce aplicatii consuma bateria telefonului tau. Pentru a oferi un exemplu, in momentul de fata telefonul meu mai are 29% baterie, Power Saver-ul este setat sa fie activat la 20%. Consumul meu este urmatorul:

  1. Voice Calls -> 25%
  2. Google Services -> 19%
  3. Screen -> 17%
  4. Phone idle -> 17%
  5. Cell standby -> 8%
  6. Android System – 3%
  7. jetAudio Plus -> 2% (playerul de muzica)
  8. Android OS -> 2%
  9. Chrome -> 2%

*Bateria dispozitivului este de 2100mAh

Telefonul a fost incarcat ultima oara acum 3 zile 12 ore 5 minute.

Daca se tine cont de sfaturile de mai sus intr-un an de zile bateria o sa aiba cam 80% din capacitatea ei, trebuie sa fiti atenti la punctul 2.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment