Faptul ca hoverboard-ul a devenit unul dintre gadget-urile care a ajuns sa ne influenteze viata nu mai este un secret pentru nimeni. Ceea ce a inceput ca un moft, ca un simplu obiect de divertisment, a ajuns astazi sa fie folosit in cadrul unor activitati diverse, cu rolul de a le imbunatati considerabil. Primele exemple care au fost puternic mediatizate in lumea intreaga au vizat utilizarea hoverboard-urilor in biserici, imaginea cu preotul catolic care se deplasa prin biserica in timpul slujbei devenind viral, sau in timpul pelerinajului de la Mecca, cea mai mare procesiune religioasa din lume.  

Mai nou, un alt caz al utilizarii hoverboard-ului intr-o situatie inedita a fost mediatizat in presa britanica, de catre publicatia Mirror, si se refera la folosirea acestui gadget in cadrul unui spital din China.

Mai exact, un spital din China permite personalului sau sa se deplaseze de la o sectie la alta pe hoverboad dupa ce un audit intern a aratat ca angajatii spitalului faceau, in fiecare zi, in medie cate 25.000 de pasi la locul de munca.

Asistentii medicali din spital folosesc acum hoverboard-uri pentru a se deplasa, acesta fiind considerat un mod inteligent pentru a reduce volumul de munca.

Reprezentantii celui de-al doilea spital afiliat al Colegiului de Medicina al Universitatii Zhejiang spun ca acum medicii si asistentii medicali fac acum cu 5.000 de pasi mai putin datorita noilor vehicule personale. Iar aceasta cifra este de asteptat sa fie tot mai mare, deoarece utilizarea mijloacelor neconventionale de transport continua sa creasca in cladirea din Hangzhou.

Asistentul Zhang Jitao a declarat pentru The Mirror ca un studiu intern efectuat asupra personalului din cadrul unitatii de terapie intensiva a folosit o aplicatie de pe telefoanele mobile ale angajatilor pentru a contabiliza pasii efectuati intr-o zi de munca. Asa s-a constatat ca cel mai mult se deplasau asistente medicale care trebuiau sa se imparta intre pacienti, birouri si laboratoare, a mai spus Zhang Jitao.

Acesta este motivul pentru care spitalul a decis sa inceapa sa introduca hoverboard-uri la sectia de Terapie Intensiva, iar rezultatele pozitive inregistrate pana acum arata o scadere de pana la 5.000 de pasi pentru fiecare persoana pe zi.

Scaderea numarului de pasi pe care un angajat este nevoit sa ii faca in spital va permite acestora, de asemenea, sa le aloce mai multa energie tratarii pacientilor, arata rapoartele.

Chiar daca imaginea angajatilor care se deplaseaza pe hoverboard in spital poate fi una neobisnuita, in cazul in care rezultatele vor fi benefice, conducerea institutiei ia in calcul introducerea hoverboard-urilor si in alte sectii in viitorul apropiat.

Utilizarea hoverboard-ului in tot mai multe domenii a facut ca preturile unui astfel de gadget sa fie tot mai avantajos, astazi putand gasi usor un hoverboard la pret avantajos. De asemenea, modelele sunt tot mai diversificate, comerciantii, precum MonkeyBoard, oferind modele noi capabile sa se adapteze inclusiv pe teren accidentat.

Author

Pasionat de tehnologie și internet din 1996, blogger din 2008, fotograf și videograf entuziast. Expert în crearea de website-uri, SEO și strategii digitale pentru startup-uri. Fondator al agenției DIGITAL INBOUND, ajutând afacerile să crească online.

Write A Comment