Termeni pe care trebuie sa ii știi dacă alegi sa vapezi

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Termeni pe care trebuie sa ii știi dacă alegi sa vapezi

Daca esti un vaper incepator intri intr-o lume cu totul noua, in care tigara electronica este elementul central. Acest dispozitiv pe care il gasesti si sub denumirea de e-tigara sau de vape, iti va oferi o noua perspectiva asupra fumatului si chiar te poate ajuta sa renunti la acest obicei. Atunci cand te apuci de vapat insa, trebuie sa stii cateva lucruri, in conditiile in care o tigara electronica este mult mai complexa decat o simpla tigara cu tutun.

Care sunt termenii pe care trebuie sa ii cunosti?

  1. Bateria. Este sursa de energie a tigarii electronice. Practic, un astfel de dispozitiv nu se aprinde, insa ofera un abur creat de incalzirea unui lichid aromat. Sursa incalzirii este bateria.
  2. Rezistenta. Este cea care foloseste energia de la baterie pentru a genera caldura. Rezistentele tigarilor enectronice sunt realizate din kanthal, otel sau nickel si pot fi mai puternice sau mai slabe. De regula, rezistentele sunt usor de schimbat atunci cand se uzeaza.
  3. Tank-ul. Este recipientul in care se afla e-lichidul ce urmeaza a fi transformat in vapor. De regula, in tank se afla un material absorbant care intra in contact cu rezistenta. Atunci cand achizitionezi o tigara electronica, este bine sa te asiguri ca acest material absorbant nu este tratat si este cat mai natural. Cea mai buna solutie este bumbacul.

4.Lichidul de vapat. Este cel mai important element al tigarii electronice. Acesta este cel care da aroma tigarii si senzatia resimtita la vapat. Este foarte important sa analizezi compozitia lichidului, in conditiile in care poate sa varieze destul de mult. De regula, contine glicerina vegetala, propilen glicol si nicotina, insa daca vrei sa te lasi de fumat poti alege si varianta fara nicotina care te lasa sa pastrezi doar gestul, fara a mai alimenta dependenta.

Vapatul se poate face in mai multe moduri. Poti vapa standard, poti alege sa vapezi Sub Ohm sau in temp control. De asemenea, poti da si pentru alti termeni, cum ar fi MTL sau DL, care definesc moduri de a trage din tigara electronica si contureaza o experienta mai mult sau mai putin interesanta.
Atunci cand alegi sa vapezi, este foarte bine sa te informezi, deoarece toate aceste detalii iti pot imbunatati experienta si te pot face sa renunti de tot la tigarile clasice.

 

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments