Tutoriale WordPress

Tutoriale WordPressAm început pagina cu Tutoriale WordPress pentru a putea oferii şi altora o modalitate să înveţe usor, după experienţa mea cu WordPress cred că este timpul să învăţ pe alţii şi chiar să las în urmă şi un video-tutorial propriu referitor la WordPress. Mai sunt tutoriale WordPress pe internet, dar nu cred că vor fi în stilul meu, aşa că este necesar să fac acest material video.

Sper că nu va fi o problemă la sunet, folosesc un microfon mai slăbuţ, dar încerc să corectez ce pot cu Audacity pentru a mă auzi cât mai tare şi cât mai clar. Pentru orice fel de întrebare, sugestie sau critică, puteţi să mă contactaţi la următoarea adresă de email: andrei[@]refu.ro

Tutoriale WordPress

(1) Primul episod din seria Tutoriale WordPress a fost publicat, am discutat pe scurt despre următoarele:

  • Înregistrare Domeniu
  • Achiziţionare Hosting
  • Instalarea unui client de ftp
  • Prima logare în cPanel
  • Crearea unui utilizator şi a unei baze de date mysql
  • Instalarea WordPress -> CMS-ul se poate downloada de aici in limba romana:  https://ro.wordpress.org/releases/
  • Setări de bază wordpress
  • Instalarea unui plugin
  • Primul tău articol
Tutoriale WordPress - Episodul 1 - Cum instalezi WordPress

(2) Am primit feedback legat de primul episod aşadar episodul 2 o să fie în mare parte despre cPanel şi modalitatea de backup.

Despre cPanel

cPanel este un control panel pentru utilizatorii de web hosting, platforma rulează pe linux şi este una dintre cele mai populare panouri de control pentru hosting. Pentru că oferă o interfaţă grafica foarte prietenoasă cu utilizatorul cât şi opţiunile simple pentru administrarea unui site cu uşurinţă.

cPanel este realizat pentru serverele dedicate sau pentru vps-uri, fiind capabil să ruleze pe următoarele distribuţii de linux: CentOS, Red Hat EL si FreeBSD (acestea sunt distribuţiile recomandate).

cPanel-ul îţi oferă acces rapid la email, webmail, file manager, conturi ftp, statistici vizitatori, subdomenii, redirect domenii şi un manager dns.
Crearea unei baze de date se face uşor, având opţiunea de a crea baze de date direct din cPanel, dar oferă şi acces la phpMyAdmin.

Cateva informatii generale legate de backup, merită citit: http://www.refu.ro/de-ce-este-important-sa-faci-backup/