Refu Blog

Este usor sa te bucuri de sofat la volanul masinii cand soarele straluceste si sosele sunt uscate. Dar cand vremea se inrautateste, sofatul poate deveni o corvoada. Ultimul lucru de care iti doresti sa ai parte cand temperaturile scad sub zero grade Celsius este ingrijirea masinii. Deci, pentru a pregati masina pentru anotimpul rece, iata o lista cu 3 lucruri pe care ar trebui sa le faci inainte sa vina iarna:

1.Anvelopele. Anvelopele sunt, probabil, cel mai important echipament pe timp de iarna

  • Schimba anvelopele de vara cu unele de iarna de calitate. Astfel de anvelope de iarna te vor ajuta sa nu pierzi controlul autoturismului cand carosabilul este acoperit cu zapada sau gheata. Tine minte ca anvelopele de vara sunt concepute sa ruleze bine la temperaturi de peste 7 grade Celsius, iar cand temperatura scade, acestea se intaresc si isi pierd aderenta.
  • Verifica calea de rulare a anvelopelor. Calea de rulare a pneurilor masinii tale este prima masura de siguranta in ceea ce priveste cat de bine se adapteaza vehiculul in conditii de drum grele sau chiar mai rau, in situatii de urgenta (franare dura, deraiere etc.). Este important sa verifici cat de uzate sunt anvelopele, iar daca acestea sunt prea uzate, este posibil sa fie timpul sa va le inlocuiti.
  • Presiunea pneurilor – este foarte importanta in ceea ce priveste viata si performanta anvelopelor tale, mai ales atunci cand conditiile sunt mai putin decat ideale. Asigura-te ca presiunea din anvelopele este la nivelul recomandat de producator. O presiune prea mica sau prea mare  poate reprezenta un risc si poate afecta negativ performantele anvelopei.

2.Verifica si / sau schimba lichidele

  • Acest lucru ar trebui sa faca parte din programul tau obisnuit de intretinere, dar asigura-te ca schimbi uleiul si filtrul inainte de venirea iernii. Foloseste tipul de ulei recomandat de producatori, precum si densitatea recomandata. Unele masini pot necesita un ulei mai lichid iarna si mai dens vara. Daca nu sunteti sigur, adreseaza-va unui service auto.
  • Verificati nivelul antigelului / lichidului de racire. Nu ignora acest lucru; antigelul este foarte important – impiedica motorul sa inghete. Multi soferi il lasa sa zaca in motor si radiator cu anii, nestiind ca trecerea timpului ii afecteaza proprietatile. Cu fiecare zi in care avansam in sezonul rece, exista riscul ca soferii sa suporte reparatii extrem de costisitoare in lipsa antigelului cu punct de congelare adecvat.

3.Verifica daca radiatorul functioneaza corect.

Sigur ca poti face fata unui radiator cu probleme daca faci o calatorie scurta  in timpul iernii, dar ce s-ar intampla daca ai ramane cu masina blocata in timpul unei furtuni de zapada? In astfel de situatii un radiator perfect functional iti poate salva viata.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment