Categorie Muzica Noua

De ce cautam mereu muzica buna? De fapt de ce ascultam muzica?

Intr-un studiu recent, cativa cercetatori au cautat sa explice de ce adultii, cei tineri dar si cei mai in varsta ascultă muzica si cum motivele pentru ascultarea unei melodii sunt legate de bunastare.

Participantii au fost cativa zeci de adulti tineri (18-30 de ani) si cativa zeci de adulti in varsta (60-75 ani). A fost investigate obiceiurile de ascultare a muzicii prin intermediul unei tehnologii noi, fiind o tehnica care cuprinde discutii de grup facilitare. Metoda conținea trei faze:

generarea ideii;
votarea;
modelarea structurală.

Prima faza, prin acel mod de a genera o idee, s-a generat o întrebare simpla
De ce asculti muzica?” Pentru ambele grupuri participante. Participantii au generat, in mod independent, raspunsuri la această întrebare.

Raspunsurile au fost apoi reunite pentru al doilea pas, in care participantii au votat pentru cinci idei pe care le considerau cele mai importante pentru sprijinirea bunastarii.

In cea de-a treia faza, participanții au examinat structurile de bază care leagă motivele pentru ascultarea muzicii și rezultatele de bunăstare cu ajutorul unui software special.

Rezultatele au aratat ca, indiferent de varstă, oamenii cred că prin ascultarea muzicii se simte un efect placut si poate putin dependent asupra bunastarii lor. Cu toate acestea, mecanismele prin care se obtin efectele benefice asupra bunastarii si par a varia intre diferitele grupe de varsta si includ experiente emotionale, reminiscenta, experienata de sens si transcendenta prin ascultarea muzicii.

Muzica Clasica

Muzica Clasica – Part. 3 #VineriAzi

Lista completa a pieselor: Swan Lake, Tchaikovsky – Dance of the Little Swans TOREADOR SONG (from „Carmen”) by Bizet Gioachino Rossini : The Barber Of Seville – Overture Antonio Vivaldi – Summer (Full) – The Four Seasons Chopin – Nocturne…