Refu Blog

 

Pe site-ul allindustrial.ro, cleintii pot afla o multime de lucruri despre produsele lor, care sunt de altfel recunoscute pentru calitatea si pretul lor avantajos. In Romania, allindustrial.ro este un aliat de incredere pentru antreprenorii din domeniul industrial, deoarece magazinul allindustrial.ro ofera o gama vasta de motoare, reductoare, teflon, site si multe alte echipamente necesare pentru buna functionare a masinariilor.

Ce este teflonul?

PTFE este mai cunoscut sub numele sau de marca: teflon. Probabil aveti o colectie de oale si tigai antiaderente acoperite cu PTFE. PTFE inseamna politetrafluoretilena. A fost de fapt descoperit accidental in 1938 de omul de stiinta Roy Plunkett. In decurs de 10 ani, PTFE a ajuns pe piata comerciala sub numele de Teflon. Desigur, teflonul este cel mai bine cunoscut pentru proprietatile sale antiaderente.

Totusi, nu este doar pentru gatit. PTFE este, de asemenea, utilizat in aplicatii de acoperire industriala pentru produse precum cele din industria aerospatiala, automobile si electronice. Intr-una dintre cele mai inalte aplicatii tehnologice, PTFE este utilizat in constructia de aprindere pentru combustibilii de racheta. PTFE este, de asemenea, utilizat pentru acoperirea anumitor tipuri de gloante. Proprietatile de frecare reduse ale PTFE impiedica uzura pistolului de la gloantele care trec prin butoi.

Specific PTFE sau teflon, un sistem de acoperire este utilizat pentru proprietati antiaderente si de alunecare la temperaturi mai ridicate, cu rezistenta adaugata la abraziune, lubrifianta, rezistenta la coroziune si rezistenta chimica ridicata. Acest sistem este, de asemenea, utilizat pentru a preveni interferentele in timpul aplicatiei asupra unei piese sau componente.

Beneficiile utilizarii acestui tip de acoperire din teflon includ:

-Un coeficient de frecare scazut;

-Proprietati excelente de alunecare;

-Proprietati antiaderente;

-Legatura mecanica excelenta cu substratul;

-Rezistenta la temperatura de pana la 280 grade Celsius;

-Imbunatateste procesele de productie prin reducerea intretinerii si curatarii.

Luati in considerare acest esantion al multitudinii de utilizari ale acoperirii cu teflon pentru a va imbunatati piesele sau componentele:

  1. Produse alimentare si bauturi: imbunatateste echipamentele de productie a alimentelor in conformitate cu reglementarile FDA.
  2. Petrol si gaz: previne formarea invelisurilor metalice si a elementelor de fixare care aluneca una impotriva celeilalte pentru a preveni deteriorarea costisitoare a pieselor si echipamentelor.
  3. Produs chimic: creeaza o legatura mecanica, imbunatateste rezistenta la coroziune si reduce frictiunea pentru piesele utilizate in materialele plastice.
  4. Fabricare: imbunatateste izolatia cablajelor utilizate in hardware-ul computerului si alte electronice prin proprietati de frecare redusa.
  5. Energie: protejeaza impotriva coroziunii si reduce frictiunea pieselor expuse la conditii extreme prin proprietatile antiaderente.
  6. Automotive: reduce frictiunea diferitelor piese auto pentru a spori lubrifianta, performanta, longevitatea si durabilitatea.
  7. Aerospatial: creeaza stabilitate termica si rezistenta la radiatii pentru vehiculele aerospatiale care sunt expuse la medii potential daunatoare in afara atmosferei terestre.
  8. Aviatie: protejeaza sistemele electrice prin imbunatatirea izolatiei cablurilor in aeronave prin coeficientul scazut de frecare.
  9. Dispozitive medicale: creste rezistenta chimica si la frecare a dispozitivelor medicale si a instrumentelor chirurgicale in conformitate cu reglementarile FDA.

10.Maritim: imbunatateste longevitatea inelelor O utilizate pentru securizarea si etansarea componentelor critice ale vaselor atunci cand sunt supuse expunerii prelungite la apa si schimbari de temperatura.

PTFE este adesea utilizat pentru pantofi, branturi si orteze pentru a reduce frecarea si pentru a preveni vezicule si callose.

Este, de asemenea, utilizat ca banda de etansare pentru instalatii sanitare – banda care uneste tevile dvs. sub chiuveta de bucatarie poate contine foarte bine PTFE.

Poate fi folosit si pentru combaterea insectelor. Cand o suprafata este vopsita cu PTFE, devine atat de alunecoasa, incat bug-urile nu o pot urca.

PTFE poate fi gasit si in garajul dvs. Este adesea folosit la acoperirea pieselor auto. PTFE este deosebit de potrivit pentru utilizarea in piese de acoperire, cum ar fi rulmenti cu bile si roti dintate, deoarece rezista atat de bine la frecare, ceea ce face ca masina sa functioneze fara probleme.

S-ar putea chiar sa utilizati PTFE chiar acum; partea inferioara a mouse-ului computerului este uneori acoperita cu PTFE pentru a reduce frecarea si a imbunatati urmarirea. PTFE este ideal pentru utilizare in electronica, deoarece este un izolator si neconductiv.

In domeniul medical, PTFE este uneori utilizat in operatii de bypass pentru a inlocui o grefa de vena atunci cand o grefa de vena nu este disponibila.

Poate ca cea mai mare aplicatie de PTFE este pe acoperisul Hubert Humphrey Metrodome din Minneapolis, Minnesota. Acoperisul este acoperit cu 20 de acri de PTFE.

Intr-o aplicatie de acoperire industriala, PTFE este utilizat intr-un sistem cu doua straturi, inclusiv grund si strat de acoperire. Pe langa faptul ca ofera frecare si abraziune foarte scazute, acoperirile din PTFE au cea mai ridicata temperatura de functionare a oricarui fluoropolimer. De fapt, poate rezista la temperaturi de pana la 600 de grade Fahrenheit. Acoperirile din PTFE au, de asemenea, o buna rezistenta chimica.

Serviciile de acoperire cu teflon nu sunt ceva la care se gandesc majoritatea companiilor. Teflonul este un material care functioneaza perfect fara ca nimeni sa fie nevoit sa se gandeasca la el odata ce a fost aplicat. Bineinteles, ca in orice altceva, este important sa aveti un ajutor specializat pentru a determina ce tip de servicii de acoperire cu teflon va functiona cel mai bine. Exista multe optiuni diferite, iar un profesionist care lucreaza in mod regulat cu aceste tipuri de acoperiri va va putea ajuta mai bine sa luati decizia corecta. La allindustrial.ro clientii vor gasi cele mai bune produse in materie de teflon, la preturi super avantajoase!

 

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment