Refu Blog

Depozitarea corecta a alimentelor poate contribui la prevenirea bolilor de origine alimentara. Iata cateva sfaturi pentru depozitarea in siguranta a alimentelor in frigider, congelator si dulapuri.

Ca sa raspundem pe scurt, la ce treapta / temperatura se tine frigiderul?

  1. Pastrati temperatura frigiderului la sau sub 4° C (50% din putere).
  2. Temperatura congelatorului trebuie să fie de -18° C (75% din putere).

Racirea alimentelor le mentine in afara „zonei de pericol” intre -4°C si -60°C – si incetineste dezvoltarea bacteriilor care cauzeaza boli. Refrigereaza prompt si corespunzator pentru a reduce riscul de intoxicatie alimentara. Nu dezghetati sau nu marinati niciodata alimentele pe tejghea. De asemenea, aruncati alimentele expirate.

Atunci cand sunt depozitate in mod corespunzator, alimentele raman sigure si isi pastreaza calitatea, nutrientii si aroma sau mai mult timp.

Cateva reguli pentru alimentele din frigider – temperaturi optime

La ce treapta se tine frigiderul? Care este temperatura optima? • Refu Blog
Alimentele din frigider au nevoie de spatiu pentru a avea o temperatura optima

Asigurati-va ca depozitati alimentele in recipientul potrivit, la temperatura potrivita si pentru o perioada de timp adecvata. Stocarea corecta a alimentelor va reduce riscul de intoxicatii alimentare si, de asemenea, va va intinde portofelul, deoarece alimentele nu se vor strica la fel de repede.

Este usor ca alimentele sa se piarda in intinderile vaste ale frigiderului dumneavoastra. Pentru a pastra alimentele perisabile in siguranta si in afara zonei de pericol, trebuie sa le impachetati si sa le depozitati in mod corespunzator pentru o perioada de timp adecvata.

Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac oamenii este sa umple prea mult frigiderul. Atunci cand alimentele blocheaza fluxul de aer, frigiderul lucreaza mai mult si lasa anumite zone din frigider mai calde decat altele.

Adoptand o abordare proactiva pentru a plasa alimentele in frigider intr-un mod inteligent, este posibil sa se pastreze un flux de aer bun si sa se mentina o temperatura uniforma. Nu asezati alimentele in spatele sau pe partile laterale ale frigiderului si incercati sa pastrati toate alimentele separate de aproximativ jumatate de centimetru.

Acest lucru asigura faptul ca aerul poate circula intre spatiile din frigider, iar alimentele vor avea mai putine sanse sa devina rancede.

De asemenea, frigiderul trebuie curatat pe masura ce se murdareste, dar se recomanda o curatare completa a partilor laterale ale frigiderului o data la trei luni. Pentru a face acest lucru, scoateti toate tavile din frigider si curatati-le cu apa calda si sapun.

Este, de asemenea, o idee buna sa folositi o solutie de inalbitor diluat pentru a distruge in mod adecvat bacteriile. Un raport bun este de aproximativ o lingura de inalbitor pentru fiecare galon de apa. Deoarece multe rafturi au sticla cu pereti dubli, este important sa evitati sa inmuiati rafturile.

Daca apa patrunde intre geamuri, poate provoca o situatie care permite mucegaiului si mucegaiului sa se dezvolte.

Plasarea unui termometru pentru alimente in frigider poate asigura mentinerea temperaturii corecte, actionand in acelasi timp ca o verificare fata de orice citire digitala furnizata de frigiderul in sine.

Asezati-l pe al doilea raft de sus pentru a va asigura ca citirea este exacta. In cazul in care temperatura incepe sa creasca, reduceti temperatura frigiderului sau solicitati verificarea acestuia de catre un tehnician.

In cele din urma, mentineti frigiderul cu un miros proaspat cu o cutie deschisa de bicarbonat de sodiu pe al doilea sau al treilea raft. Scrieti data pe cutie si inlocuiti-o la fiecare una-trei luni.

evomag.ro

Ghidul Temperaturii Frigiderului

Peste 4 grade:

  • Orice temperatura peste 4 poate permite bacteriilor sa se inmultească rapid.

La 4 grade:

  • Institutiile internationale spun ca temperatura recomandata in frigider este sub 4 grade.

Intre 1 si 3 grade:

  • Temperatura ideala a frigiderului este intre 1 si 3, sub pragul de siguranta subliniat de institutiile internationale si sub temperatura inghetului.
  • Nu este neobisnuit ca frigiderele sa fie cu cateva grade mai mici decat temperatura pe care ati stabilit-o, asa ca alegeti sa nu fie prea rece pentru a evita ca alimentele sa se strice mai repede sau sa apara potentiale probleme de siguranta alimentara.

La 0 grade

  • La 0 grade si mai jos, alimentele din frigiderul dvs. vor incepe sa inghete. Păstrati temperatura frigiderului dvs. peste 0 grade pentru a evita acest lucru;
  • Iar daca vreti sa inghetati ceva, puneti-l in congelator, care ar trebui sa fie mentinut sub -17

Daca sunt probleme cu frigiderul, poate nu mai raceste, vezi aici cateva sfaturi utile cand nu stii de ce numai raceste frigiderul

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment