Aerul conditionat in autoturisme

Dacă sistemul de aer condiționat al mașinii dvs. nu furnizează aerul rece de care aveti nevoie pentru a va simti confortabil pe vreme caldă, probabil că functioneaza la capacitate scazuta. Acest lucru ar putea fi din cauza unei scurgeri în sistem, iar atunci când apar scurgeri, în mod evident, nivelul de refrigerent scade. Apoi, aerul condiționat se va opri pentru a preveni deteriorarea compresorului. Proprietarii de vehicule funcționează adesea sub înțelegerea greșită că tot ce trebuie să facă este să „reumple” agentul frigorific din când în când sau, cum ne place sa spunem cel mai des, sa mai punem freon in instalatie, dar aceasta nu este de fapt modul în care funcționează.

Ori de câte ori freonul dvs. scade la frigider, acesta trebuie spălat și înlocuit. Acest lucru vă asigură că aveți întotdeauna suficient refrigerent în sistem pentru a vă menține aerul condiționat corect, asigurându-vă confortul și pasagerii.

Aerul condiționat nu este ceva care să funcționeze constant, așa că dacă nu trăiești într-un climat foarte cald, de obicei te poți aștepta ca o reîncărcare să dureze cel puțin trei ani. Desigur, dacă doriți, puteți adopta o abordare proactivă și să planificați o reîncărcare la fiecare trei ani ca parte a întreținerii dvs. de rutină, dar atât timp cât in masina se pastreaza racoarea, sistemul de climatizare  nu are nevoie de o reîncărcare.

Semnele conform cărora aparatul dvs de aer conditionat poate avea nevoie de reîncărcare sunt urmatoarele:

  • Nu este suficient aer rece
  • aparatul suflă doar aer cald
  • Decongelarea nu funcționează
  • Dacă bănuiți că agentul frigorific este scăzut, un mecanic vă poate verifica aerul condiționat și, dacă este necesar, faceți o reîncărcare cu freon.
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments