Agentiile de casting faciliteaza accesul romanilor in fata aparatelor de filmat

Eram copil si singurul contact cu lumea stralucitoare a spectacolelor bune avea loc de Revelion, prin intermediul micului ecran. In noaptea aceea nu dormeam, fiindca puteam sa ma uit mai multe ore la televizor decat de obicei ( in mod obisnuit, nu aveam mai mult de 4 ore de emisie in fiecare zi), dar ma fascina si calitatea spectacolului.
Fiecare telespectator gasea ceva pe placul sau: muzica usoara, muzica populara, glume foarte bune, slagare internationale, dansuri si muzica de petrecere. Vedetele erau stralucitoare in serile acelea magice. Am vazut-o pe Corina Chriac schimband patru rochii de o frumusete ispititoare in timpul unei piese.

Coafurile lor erau impecabile, machiajul de asemenea, rochiile cu paiele foarte elegante, fiindca erau finute. Dintii ireal de albi ma faceau sa cred ca actorii poseda o frumusete ireala, nepamanteana. Eram geloasa pe ei si mi-am dorit sa fiu actrita sau cantareata atunci, dar in afara de voce, nu ma dadea talentul afara din casa.
Se vorbea mult de aparitia lor si lumea ii considera de neatins.

In momentele acelea ma visam si eu vedeta ca orice adolescenta. La varsta critica, toate fetele vor sa fie in centru atentie si sa devina doctorite, profesoare, cantarete sau actrite, asa cum baietii vor sa se faca fotbalisti, pompieri sau politisti.

Locuiam intr-un satuc uitat de lume, nu ieseam in marile orase si eram constienta insa ca niciodata nu voi pune piciorul pe vreo scena si ca nu am cum sa ma aflu intr-un platou de filmare.
Singurul noroc ar fi fost sa ma vada vreun regizor si placandu-i chipul meu, sa ma solicite sa joc intr-un film.

Mi se parea atat de usor si atat de privilegiat sa fii vedeta, fiindca eram la varsta la care vezi numai privilegiile. Maitarziu mi-am dat seama de urmatoarele:

-actorul este obligat sa se urce pe scena si in conditiile in care il doare ceva sau si mai rau, il doare sufletul.
-nu este usor sa memorezi mii de pagini intr-o viata de om si sa te incurci sau sa gresesti in fata publicului. Sunt momente in care memoria te tradeaza.
-nu este deloc usor sa schimbi trei-patru rochii contra cronometru.

In vremea aceea insa, omul obisnuit nu ar fi avut niciodata acces la scena, decat in cadrul concursului Cantarea Romaniei, in plus toate spectacolele erau cenzurate. Reclame erau forte putine si in ele jucau de regula actorii. Publicul era dezamagit, mai ales vazand ca are talent si nu-l poate fructifica. Apoi au aparut agentii de casting menite sa acopere nevoia antreprenorilor de reclame si a inceput sa se selecteze oameni obisnuiti pentru promovarea produselor, pentru filme documentare sau artistice.

Newmediacasting.ro este una dintre cele mai cunoscute, deoarece:

-a fost infiintata in anul 2009 si are nenumarati parteneri interni si internationali. Cei inscrisi in baza de date a companiei stiu ca au fost contactati sa joace in reclame realizate pentru francezi sau englezi sau in filme artistice realizate de regizori straini.
-in baza de date a acestei agentii sunt peste 100 000 de membri, grupati pe categorii.

In ultima vreme si actorii au nevoie sa isi gaseasca noi surse de venit, fie ca au rate la casa sau fiindca pur si simplu nu primesc roluri.
Intru des pe site-ul agentiei prezentate mai sus si intotdeauna gasesc anunturi care se potrivesc unei categorii din baza de date. In plus, stiu oameni care traiesc cu placere filmand reclame sau scene pentru filme si imi spun ca este placut sa fii pe platourile de filmare, dar cel mai fericit esti cand vezi la televizor reclama pentru care ai filmat si ai repetat de atatea ori.
Nu conteaza ce rol reusesti sa prinzi, ci sa fii acolo. Am cunoscut o persoana care se mandrea foarte mult ca a jucat intr-un film renumit a cerei actiune se petrecea in Bucuresti, cu cei mai mari actori ai momentului si cand l-am intrebat ce anume a interpretat, mi-a raspuns fara sa ezite:
-Rolul cersetorului.

Este nevoie de diferite roluri si de fizionomii variate, iar agentiile rezolva aceste nevoi ale regizorilor.
Agentiile de acest tip ajuta si oamenii obisnuiti, care vor roluri si evident surse de venit, dar si producatorii, care ar trebui sa alerge mult timp sa gaseasca oamenii de care au nevoie. Este mult mai simplu sa intri pe un site si sa vezi categoriile, apoi sa trimiti un e-mail agentiei, prin care sa iti descrii detaliat nevoia, decat sa iei satele si orasele la rand si sa faci fata retinerii cu care esti primit.

Evident ca daca nu esti inscris in baza de date a agentiei si nu intri pe site-ul acesteia, nu ai cum sa afli ca se cauta copii care stiu sa cante la vioara pentru un spot tv, ca de cele mai multe ori parintii sunt invitati sa joace alaturi de copiii lor in reclame ca totul sa para natural.
Exista pe site si oferte care valorifica abilitatile sportive ale oamenilor, important este sa fii in baza de date a acestei agentii serioase.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments