Arabia Saudită 🇸🇦 este pe cale să devină cel mai mare investitor mondial în inteligența artificială (AI), cu un nou fond de investiții de 40 de miliarde de dolari 🤯.

Fondul, susținut de guvernul saudit, va investi în startup-uri AI și în tehnologia necesară pentru a alimenta revoluția AI, inclusiv cipuri și centre de date.

Orientul Mijlociu este pregătit să devină principalul finanțator global pentru următoarele mari companii AI.

Cipurile semiconductoare au fost numite noul petrol, dar Orientul Mijlociu are mult petrol și multe fonduri provenite din profiturile acestuia.

Cipurile semiconductoare au fost numite noul petrol, dar Orientul Mijlociu are mult petrol și multe fonduri provenite din profiturile acestuia.

Cu Aramco generând aproximativ 400 de miliarde de dolari în profituri în ultimii trei ani, Arabia Saudită caută acum să investească aceste bogății în AI și tehnologie.

Aceasta este o mișcare uluitoare care ar putea avea un impact major asupra viitorului tehnologiei. Cu o astfel de investiție masivă, Arabia Saudită își consolidează poziția ca lider mondial în domeniul tehnologiei și inovației. Acest lucru ar putea schimba în mod semnificativ peisajul tehnologic global și ar putea accelera dezvoltarea și implementarea AI la nivel mondial.

Într-o lume în care tehnologia și inovația sunt la ordinea zilei, Arabia Saudită își asumă un rol de lider în finanțarea și promovarea dezvoltării AI. Acest lucru nu numai că va avea un impact semnificativ asupra economiei globale, dar va și schimba modul în care vedem și înțelegem tehnologia și inteligența artificială.

Cu acest nou fond de investiții, Arabia Saudită își marchează poziția pe harta globală a tehnologiei și inovației. Este un moment interesant pentru a urmări cum această națiune își folosește resursele pentru a modela viitorul tehnologiei și al inteligenței artificiale.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment