Asigurarea auto este necesară pentru șoferii de peste tot. Majoritatea șoferilor au asigurare auto pentru că este lege, dar asta nu înseamnă că ar trebui să cumperi doar acoperirea minimă necesară. Există multe motive pentru a cumpăra asigurare auto.

Asigurarea auto te poate ajuta să te protejezi de cheltuieli uriașe

Investind o sumă mică în propria protecție, poți ajuta la evitarea cheltuielilor costisitoare în viitor. Acoperirile precum asigurarea de coliziune, asigurarea globală, răspunderea pentru daune materiale și răspunderea pentru vătămarea corporală pot ajuta la acoperirea costurilor unor daune costisitoare în cazul în care are loc un accident. Asigurarea auto potrivită te poate ajuta să te protejezi pe tine, pe membrii familiei tale, pe pasagerii tăi și pe alți șoferi. Dacă are loc un accident, vrei să știi că ai acoperirea potrivită pentru a te ocupa de orice costuri de proprietate sau vătămări corporale care ar putea apărea. Așa că este imprtant să o ai, nu doar la un control de verificare asigurare.

Asigurarea auto te poate ajuta să economisești timp și bătăi de cap

Cauzele unui accident de mașină pot fi incredibil de consumatoare de timp și de obositoare. Cu o acoperire adecvată, poți evita să negociezi cu alți șoferi implicați în accident și să gestionezi costurile de reparare sau înlocuire a vehiculului tău. O asigurare bună a mașinii poate ajuta la rezolvarea multor aceste dureri de cap. O bună poliță de asigurare auto poate ajuta la remorcarea, reparațiile și înlocuirile vehiculului și la acoperirea costurilor daunelor aduse altor șoferi. Odată ce faci o cerere de asigurare auto, compania de asigurări te poate ajuta să gestionezi procesul.

Este importantă asigurarea auto dacă cineva îmi împrumută mașina?

Da, asigurarea auto este importantă dacă cineva îți împrumută mașina. De obicei, polița de asigurare auto urmează mașina pe care o acoperă. Deci, dacă împrumuți mașina unui prieten, de obicei, asigurarea auto ar acoperi majoritatea daunelor care s-ar putea întâmpla în timp ce prietenul tău conduce mașina.

Este importantă mașina pe care o conduci pentru a-mi reduce primele de asigurare?

Da, mașina pe care o conduci afectează costul primelor de asigurare auto. Anumite mașini te pot ajuta să reduci costurile asigurării auto, iar altele îți pot crește primele. Există mai mulți factori despre mașina ta care îți pot afecta primele de asigurare auto, și anume:

Vârstă mașinii, o mașină puțin mai veche poate costa uneori mai puțin asigurarea decât una nou-nouță. Acest lucru se datorează faptului că mașinile noi-nouțe au o valoare de piață mai mare și, de obicei, vor costa mai mult pentru repararea sau înlocuirea. Mașinile care au fost pe drumuri de câțiva ani pot fi mai accesibile de reparat decât mașinile noi, deoarece poate exista un surplus de piese pentru mașinile care au câțiva ani.

Marca și modelul mașinii deoarece anumite mărci și modele auto costă mai mult de asigurat decât altele. Vehiculele scumpe, cum ar fi vehiculele de lux și mașinile sport exotice, au de obicei prime de asigurare auto mai mari. Acest lucru se datorează faptului că valorile de piață ale mașinilor sunt mai mari și, prin urmare, costă mai mult înlocuirea sau repararea.

Riscul de furt, deoarece hoții găsesc unele mărci și modele mai de dorit decât altele. Dacă deții o mașină care se află în mod regulat pe lista vehiculelor furate frecvent, este posibil să fii nevoit să plătești o primă mai mare pentru a o asigura.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment