Avantajele achizitionarii unei biciclete electrice pliabile in comparatie cu trotineta electrica

Pe soselele din Romania, precum si pe trotuare, in parcuri sau in alte locuri, apar din ce in ce mai multe dispozitive pentru deplasarea dintr-un punct in altul al orasului, intr-un mod foarte rapid si eficient. Noii participanti la trafic sunt cei care se deplaseaza pe trotinete si pe biciclete electrice. Acestia „se strecoara” foarte repede printre masini si printre obstacole si ajung mult mai repede la locul de munca sau la facultate.

Cele doua tipuri de dispozitive electrice pe care trebuie sa le ia in considerare pentru a se deplasa pe sosea sunt trotinetele electrice si biciclete electrice pliabile.

Avantaje si dezavantaje: trotinete electrice vs. biciclete electrice pliabile

Unul dintre principalele motive pentru care cumparatorii isi indreapta atentia spre o trotineta electrica este spatiul. Bicicleta electrica pliabila, insa, va reusi sa egaleze argumentul spatiului si sa detroneze trotinetele inclusiv la acest aspect.

Pretul dispozitivelor este primul criteriu demn de luat in considerare atunci cand clientii fac o astfel de alegere. In primul rand, trotinetele electrice vor fi comparate cu bicicletele electrice pliabile in functie de costurile de achizitionare, de intretinere, de functionare, dar si in functie de cat de usor sunt de utilizat in oras.

Trotinetele electrice au o gama foarte variata de preturi, de la 500 de lei pana la costuri foarte ridicate, de 10.000 de lei pe Amazon, de exemplu. Cele mai cautate produse sunt cele situate in intervalul de pret 2000-2500 de lei. Bicicletele electrice pliabile, in schimb, au preturi care incep de la 2500 de lei, dar investitia este mult mai buna. De asemenea, cumparatorii trebuie sa stie si cat costa anumite componente si accesorii, precum casca, imbracamintea impermeabila, dar si componentele care ar trebui inlocuite.

Va fi necesara si o mica trusa de unelte pentru a strange un surub, pentru a schimba o anvelopa, pentru a monta mult mai usor o roata sau pentru a repara o pana. In plus, durata de viata a bateriei, distanta si viteza sunt elemente foarte importante in ceea ce priveste alegerea unei trotinete electrice sau a unei biciclete electrice pliabile.

Cei care cumpara un vehicul electric vor dori sa stie cati kilometri pot parcurge cu o singura incarcare. Este un mod foarte bun pentru ca acestia sa se asigure ca nu pleaca pe distante care sunt imposibil de parcurs dus si intors cu o singura incarcare.

Majoritatea trotinetelor electrice au o autonomie de 20-25 kilometri, in timp ce bicicletele electrice pliabile ajung usor la viteze de 30 de kilometri pe ora si la o singura incarcare se pot parcurge intre 40 si 100 de kilometri.

Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste costul energiei electrice, trotineta electrica consuma jumatate din cantitatea de energie electrica pentru a avea bateria complet incarcata, ceea ce inseamna cativa lei pe factura de curent. In cazul bicicletelor electrice pliabile, exista mai multe variante de baterii folosite in acest moment. Bateriile unei biciclete electrice pliabile au nevoie de 2 kw de energie, costurile ramanand la fel de mici.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments