Avantajele hranirii cu lapte praf a bebelusului

Din ce in ce mai multe mamici care nu reusesc sa isi alapteze copilul se confrunta cu un sentiment de frustrare, de neimplinire si de nemultumire, mai ales din cauza mesajelor de pe toate canalele de informatii, care sustin alaptarea exclusiva pana la 6 luni si continuarea alaptarii pana la varsta de 2 ani.

Aceste sentimente nu ar trebui sa existe in inima niciunei mamici. Sunt femei care nu pot sa alapteze prin natura lor, sunt doamne care nu pot sa alapteze din cauza unor afectiuni de care sufera si care pot fi transmise copilului, dar si mamici care nu pot alapta din cauza serviciului.

Asadar, hranirea cu lapte praf ramane cea mai buna varianta. Alimentatia pe baza de lapte praf este sanatoasa, satioasa si bebelusii nu se vor confrunta cu probleme de sanatate mai tarziu, asa cum este vehiculat pe unele site-uri rau intentionate.

Cele mai importante avantaje ale hranirii cu lapte praf a copilului

Desi s-ar putea spune ca parintii care aleg aceasta varianta sunt foarte comozi, realitatea este cu totul alta. Hranirea cu lapte praf este mult mai costisitoare decat alaptarea, dar si mai consumatoare de timp. Pentru a hrani bebelusul cu lapte praf este nevoie de resurse financiare – pentru a achizitiona laptele, biberoanele si tetinele, pentru a dispune de dispozitive de incalzit si de igienizat biberoanele, iar lista poate continua.

De asemenea, bebelusul va avea de asteptat mai mult timp si va scanci pana cand parintii vor pregati laptele praf, in comparatie cu alaptarea, cand este suficient ca mama doar sa-si descopere pieptul si sa-l ia pe micut in brate.

Unul dintre principalele avantaje ale hranirii cu lapte praf este mensurabilitatea. Parintii vor sti mereu ce cantitate de lapte trebuie sa consume bebelusul si, deci, vor sti exact cat trebuie sa prepare. Laptele praf poate fi masurat cu exactitate si este indicat ca parintii sa respecte recomandarile de pe cutie sau pe cele ale medicului specialist.

De asemenea, laptele praf este foarte bogat in nutrienti fortificati. Exista o multime de formule de lapte pentru sugari care au un continut foarte bogat in calciu, vitamine, fier si minerale. Laptele matern nu contine, de multe ori, aceste substante nutritive care ajuta la combaterea anemiei la copii. In plus, un alt motiv important pentru care parintii aleg laptele praf este comoditatea. Cel mic poate fi hranit oriunde, de catre oricine, atata timp cat biberonul este pregatit dupa reteta bine stabilita.

Frecventa meselor este un alt avantaj al hranirii bebelusului cu lapte praf. Formulele de lapte contin mai multi nutrienti decat laptele matern, de aceea bebelusii alimentati artificial simt nevoia de a fi hraniti mult mai rar decat cei alaptati la san.

Nu in ultimul rand, laptele praf previne transmiterea bolilor. Mamele care deja sufera de o boala transmisibila sau cele care racesc sau sufera de boli care ar putea pune in pericol sanatatea bebelusului trebuie sa ia in calcul aceasta varianta de hranire, deoarece nu va exista niciun risc de a transmite copilului boala. Laptele praf poate fi oferit copilului pana la varsta de 3 ani.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments