Refu Blog

Pentru multi oameni, detinerea unei masini este un simbol al independentei, mobilitatii si statutului. Cu toate acestea, detinerea unei masini vine si cu diverse responsabilitati si costuri, cum ar fi intretinerea, reparatiile, asigurarea, amortizarea si finantarea. De aceea, unii oameni prefera sa inchirieze o masina in loc sa o cumpere definitiv sau sa ia un imprumut. Auto-leasingul este o forma de finantare care va permite sa folositi o masina pentru o anumita perioada, de obicei 2-4 ani, prin plata ratelor lunare, iar returnarea acesteia la sfarsitul termenului de inchiriere. 

 

Avantajele oferite de leasing auto

 

Plati lunare mai mici

 

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale leasingului auto este ca de obicei implica plati lunare mai mici decat cumpararea unei masini sau contractarea unui imprumut. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand inchiriezi o masina, platesti doar pentru valoarea de amortizare a masinii pe perioada inchirierii, plus unele taxe si dobanda. Nu trebuie sa platiti pentru intreaga valoare a masinii, asa cum ati proceda atunci cand o cumparati. Drept urmare, va puteti permite sa conduceti o masina mai noua sau mai scumpa la acelasi cost lunar sau mai mic decat detinerea unei masini mai vechi sau mai ieftine.

 

Costuri initiale mai mici

 

Un alt avantaj al leasingului auto este ca necesita costuri initiale mai mici decat cumpararea unei masini. Cand cumparati o masina, de obicei trebuie sa efectuati un avans, care poate fi o suma importanta de bani, in functie de pretul masinii si de scorul dvs. de credit. Cand inchiriati o masina, este posibil sa fiti nevoit sa faceti un avans mic sau sa nu faceti niciun avans. Este posibil sa trebuiasca, de asemenea, sa platiti anumite taxe, cum ar fi un depozit de garantie, o taxa de dispozitie sau o taxa de initiere a contractului de leasing, dar acestea sunt de obicei mai mici decat taxele asociate achizitionarii unei masini, cum ar fi taxele de vanzare, de inregistrare si de titlu.

 

Fara probleme de revanzare sau schimb

 

Un alt avantaj al leasingului auto este ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la valoarea de revanzare sau de schimb a masinii. Atunci cand cumparati o masina, trebuie sa luati in considerare rata de amortizare a acesteia, costurile de intretinere si reparatie si cererea acesteia pe piata de masini second hand, deoarece toate afecteaza valoarea de revanzare sau de schimb. Cand inchiriezi o masina, pur si simplu o returnezi la sfarsitul termenului de inchiriere, fara a fi nevoie sa negociezi cu un dealer sau un cumparator. Puteti apoi sa inchiriati o alta masina sau sa cumparati una noua, in functie de preferintele dvs. si de situatia financiara.

 

Optiuni flexibile si personalizabile

 

Un alt avantaj al leasingului auto este ca ofera optiuni mai flexibile si mai personalizabile decat cumpararea unei masini. Cand inchiriezi o masina, poti alege marca, modelul si nivelul de echipare care se potriveste nevoilor si bugetului tau. De asemenea, puteti alege termenul de inchiriere, alocatia de kilometraj si planul de intretinere care se potrivesc stilului dvs. de viata si obiceiurilor de conducere. 

 

Deduceri fiscale si beneficii de afaceri

 

Un alt avantaj al leasingului auto este ca poate oferi unele deduceri fiscale si beneficii de afaceri, in functie de situatia dvs. Daca utilizati masina inchiriata in scopuri comerciale, este posibil sa puteti deduce o parte sau toate platile de leasing, precum si costurile de asigurare, intretinere si reparatii, din venitul impozabil. De asemenea, este posibil sa puteti solicita anumite credite sau stimulente de afaceri, cum ar fi deducerea conform Sectiunii 179, care va permite sa deduceti costul integral al masinii inchiriate pana la o anumita limita, daca aceasta se califica ca un activ al afacerii. Daca sunteti independent sau proprietarul unei mici afaceri, leasingul de masini va poate ajuta, de asemenea, sa va conservati fluxul de numerar si sa va pastrati linia de credit, deoarece nu trebuie sa faceti o investitie mare in avans sau sa imprumutati o suma semnificativa de bani.

 

In timp ce leasingul de masini poate parea o solutie pe termen scurt pentru nevoile dvs. de transport, poate aduce si cateva beneficii pe termen lung care va pot economisi bani si batai de cap pe termen lung. Aici sunt cateva exemple:

 

Costul total de proprietate mai mic

Desi leasingul de masini implica unele plati si taxe lunare, poate duce, de asemenea, la un cost total de detinere mai mic decat cumpararea unei masini. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand inchiriezi o masina, eviti costurile de amortizare si intretinere care vin cu detinerea unei masini. Drept urmare, puteti conduce o masina mai noua sau mai fiabila fara a cheltui multi bani pe reparatii, inlocuiri si upgrade-uri.

 

Risc redus de capitaluri proprii negative

 

Cand cumparati o masina, va confruntati cu riscul de capitaluri proprii negative, ceea ce inseamna ca datorati masinii mai mult decat merita. Acest lucru se poate intampla daca masina se depreciaza mai repede decat platiti imprumutul sau daca transferati soldul ramas din imprumutul auto anterior in noul imprumut. Capitalul propriu negativ poate fi o povara financiara, deoarece va poate limita optiunile de vanzare sau tranzactionare cu masina sau va poate cere sa platiti o suma mare de bani pentru a reduce decalajul dintre valoarea masinii si soldul imprumutului.

Scor de credit imbunatatit

 

Leasingul de masini va poate ajuta, de asemenea, sa va imbunatatiti scorul de credit, daca efectuati plati in timp util si consecvente pentru leasing. Scorul dvs. de credit este o reflectare a bonitatii dvs. si se bazeaza pe diversi factori, cum ar fi istoricul platilor, utilizarea creditului, mixul dvs. de credit si solicitarile dvs. de credit. Cand inchiriezi o masina, ai ocazia sa construiesti un istoric de plati pozitiv si sa arati ca iti poti gestiona datoria in mod responsabil. Acest lucru va poate creste scorul de credit in timp si va poate facilita calificarea pentru alte imprumuturi sau carduri de credit in viitor.

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment