Bateriile Li-Io primesc un upgrade?

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

foita-carbon-20-nanometriiBateriile Li-Io (litiu-ion) sunt bateriile de generatie recenta, dar de o generatie atat de buna incat nu s-a imbunatatit deloc bateriile in ultima perioada, si cand zic perioada ma refer la ani de zile seriosi, telefoanele au inceput sa devina din ce in ce mai eficiente si ecranele din ce in ce mai mari, in schimb bateriile ne fac sa incarcam telefoanele mobile aproape in fiecare seara, cum poti sa mai numesti un telefon performant cand intr-o zi plina ajungi acasa si trebuie sa ai grija de telefon sa fie la incarcat, altfel a 2-a zi nu o sa-ti fie prea bine.

In fine, ideea este urmatoarea, cativa cercetatori de la Stanford au venit cu ideea geniala sa adauge un design inbunatatit bateriilor, adica sa adauge suplimentar anodului o foaie mica de carbon practic. Deci tot ce trebuie ca bateria sa nu-si piarda propietatiile dupa ciclul de incarcare-descarcare este doar sa adauge o foita de carbon ca protejeze expansiunea atomilor de litiu din anod.

Sunt uimit ca lucrul asta nu a fost descoperit pana acum, adica s-au ajuns sa se poata stoca sute de GB intr-un stick usb de mici dimensiuni, dar nu s-a reusit lansarea unei baterii eficienta pe piata smartphone-urilor.

Sunt curios daca in urmatorii ani se va descoperii ceva nou sau singura chestie incredibila va fi o foita de carbon de 20 nanometrii.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Yamasha

pai descoperirile in chimie se fac mai greu fata de cele in electronica…

Iulian B.

Eu mereu aveam probleme cu bateria la telefon, si de cativa ani am tot invatat procesul cum sa pot prelungi viata ei, dar daca se pune si in practica acest upgrade, ar fi extraordinar pentru noi, consumatorii.