Care sunt avantajele de care ai parte ca parinte atunci cand folosesti lapte praf?

Nimic nu se compara cu hranirea bebelusilor cu lapte matern, mai ales in primele luni de viata, insa exista cazuri in care tinerele mamici nu pot sa faca acest lucru. Din fericire, exista o solutie moderna si practica la care femeile pot apela in cazuri urgente: ele pot folosi lapte praf Humana si in acest fel se asigura ca micutii lor primesc toti nutrientii necesari pentru o buna dezvoltare. In randurile care urmeaza, proaspetii parinti pot citi despre principalele avantaje de care au parte atunci cand ofera bebelusilor lapte praf.

Mensurabilitate

Pentru inceput, tinerele mamici trebuie sa stie ca atunci cand folosesc lapte praf drept hrana pentru bebelusi au posibilitatea de a masura cata mancare ofera celor mici. Daca atunci cand alapteaza la san femeile nu au control asupra cantitatii de lapte pe care o ofera bebelusilor, laptele praf este foarte usor de masurat pe parcursul unei zile.

Continut ridicat de nutrienti fortificati

Pe lista avantajelor folosirii laptelui praf se mai numara si faptul ca acest tip de hrana contine un nivel ridicat de nutrienti fortificati. Sugarii au nevoie de foarte mult fier, de calciu, dar si de vitamine, iar laptele praf contine toate aceste elemente, fiind un mix excelent pentru micutii aflati in plina dezvoltare, mai ales in primele luni de viata.

Medicii sustin faptul ca atunci cand parintii ofera bebelusilor nutrienti fortificati, organismul celor mici lupta mult mai bine impotriva dezvoltarii anemiei, dar si impotriva virusurilor.

Un nivel ridicat de confort

Bebelusii trebuie hraniti foarte des imediat ce sosesc pe lume, iar mamicile nu se simt intotdeauna confortabil sa alapteze in public. Pentru zilele in care proaspetii parinti ies la plimbare cu bebelusii, alegerea laptelui praf drept hrana pentru acestia este o varianta excelenta.

Mai mult, femeile au nevoie sa continue sa se simta in continuare atragatoare si libere, asa ca, dupa nastere, trebuie sa isi faca timp si pentru ele insele. In momentele in care pleaca la salon sau, pur si simplu, la un suc impreuna cu prietenele, tatii pot hrani bebelusii foarte usor cu lapte praf, iar micutii nu vor simti deloc diferenta. In acelasi timp, aceasta este o metoda excelenta prin care si barbatii se pot apropia de cei mici.

Un program bine definit de mese

Printre beneficiile folosirii laptelui praf se mai numara si faptul ca, in acest fel, parintii pot avea un control mult mai bun asupra programului de mese. Pentru ca laptele praf este mult mai concentrat decat laptele matern, bebelusii nu vor mai cere de mancare la fel de des. Mai exact, parintii pot controla mesele, astfel incat sa faca programul sa coincida si cu orele de somn, respectiv alte activitati desfasurate zilnic.

Lista avantajelor de care au parte parintii atunci cand folosesc laptele praf drept hrana pentru bebelusi este una mult mai consistenta, insa elementele mentionate anterior sunt principalele aspecte pe care mamele si tatii trebuie sa le ia in considerare!

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments