Vrei să cumperi o mașină din Germania? Mașinile din Germania sunt extrem de populare în rândul persoanelor care vor să cumpere o mașină second-hand. Dar ce implică aducerea unei mașini second-hand din Germania? La ce trebuie să fii atent? Îți spunem noi chiar acum.

Ce implică aducerea unei mașini second-hand din Germania?

Aducerea unei mașini second-hand din Germania are multe avantaje. Numeroase sunt persoanele interesate de cumpărarea de masini de Germania. Însă, procesul de import al unei mașini din Germania necesită precizie. După ce găsești mașina dorită și ai încheiat negocierile cu vânzătorul, a venit momentul să închei tranzacția. Asigură-te că dispui de toate documentele necesare pentru a putea înmatricula mașina în România, documente care includ cartea de identitate a mașinii, certificatul de autenticitate al vehiculului, ITP-ul mașinii, factura sau contractul de vânzare-cumpărare. Trebuie să te asiguri că toate documentele sunt valabile și originale. Dacă documentele mașinii sunt în limba germană cel mai probabil va trebui să le traduci în limba română.

Fii atent la normele fiscale locale

Asta deoarece vei plăti taxe și impozite în locul în care este înmatriculată mașina. Cu alte cuvinte, dacă vrei să aduci o mașină second-hand din Germania, se vor aplica tarifele standard de acolo. O altă variantă posibilă ar fi să apelezi la leasing automobile Romania. Dar, dacă ții neapărat să cumperi o mașină second-hand din Germania trebuie să știi că, la sosirea autovehiculului va trebui să declari TVA-ul în perioada de timp stabilită. În Germania, aceasta este de 10 zile. Caută mașina dorită pe piețele locale sau contactează un dealer auto specializat în mașini importate.

Nu aduce niciodată o mașină second-hand din Germania fără o inspecție corespunzătoare

Atunci când cumperi o mașină second-hand din Germania este important să verifici toate informațiile  de vânzare precum și mașina din punct de vedere tehnic. În cazul în care nu poți face tu un test drive al mașinii îți recomandăm să soliciți un raport de inspecție tehnică actualizat de la vânzător. Există câteva lucruri la care trebuie să fii foarte atent atunci când aduci o mașină din Germania:

–        Disponibilitate: când vine vorba despre mașini germane există adesea mai multe opțiuni din care poți alege.

–        Costurile: mașinile second-hand din Germania sunt adesea mai ieftine datorită faptului că oferta este mai generoasă.

–        Raportul de inspecție: este important să știi totul despre starea mașinii. Ar trebui să primești un raport de inspecție cuprinzător al mașinii care ar trebui să includă informații inclusiv despre calitatea anvelopelor.

Aducerea unei mașini second-hand din Germania poate fi o alegere economică și inteligentă deopotrivă cu condiția să cunoști toți pașii necesari, toate documentele necesare pentru a evita eventualele probleme sau dificultăți. Fă toate cercetările necesare pentru a profita la maxim de această oportunitate.

Author

Write A Comment