Ce pasi sa respecti la utilizarea centralei termice pentru a avea caldura suficienta in mod economic?

Chiar daca vremea a tot tinut cu noi si temperaturile scazute ne-au ocolit pana acum, vremea rece incepe treptat sa isi intre in drepturi, iar acasa si la locul de munca simtim tot mai mult nevoia utilizarii surselor de caldura specifice.

Daca la munca ne intereseaza strict confortul nostru termic, pentru a ne putea desfasura activitatile de serviciu in bune conditii, fara a avea grija facturilor ce rezulta de aici, altfel stau lucrurile acasa, unde suntem direct interesati ca atmosfera placuta, primitoare si calda sa fie insotita de costuri cat mai convenabile in ceea ce priveste agentul termic.

Astfel, daca acasa furnizarea caldurii  este asigurata prin intermediul unei centrale  termice de apartament, atunci vom cauta cele mai bune strategii astfel incat confortul termic  de care dorim sa beneficiem sa nu fie dublat de facturi piperate la gaze. Asa ca dramuirea cat mai inteleapta a consumului va fi si in aceasta iarna un deziderat important pentru noi.

Evident, nu presupune tehnici complicate, ci respectarea catorva pasi simpli, usor de indeplinit, iar beneficiile nu vor intarzia sa apara.

Astfel, o prima regula are in vedere locurile pe care le stabilim pentru termostate, acele dispozitive esentiale pentru o functionare eficienta a centralelor termice.

Recomandat este ca termostatul sa fie instalat intr-o camera cu dimensiuni mai mici, care se incalzeste usor si rapid si daca se poate nu in apropierea ferestrelor, unde de obicei  temperatura este mai scazuta si nicidecum pe holuri mari, largi sau in camera spatioase si greu de incalzit. Asta pentru ca centrala  termica sa nu functioneze prea mult timp pana ajunge la temperatura dorita si setata pe termostat.

De asemenea, utilizarea unui modul performant, conectat la termostat si cu ajutorul unei aplicatii pe un smartphone este o alta solutie inteligenta care determina o economie semnificativa. Deoarece se poate programa cu ajutorul telefonului,  fara a fi prezent acasa, programarea pornirii sau, respectiv a opririi centralei termice, in functie de temperatura pe care dorim sa o avem cand ajungem acasa.

Totodata, de fiecare data cand dorim sa aerisim casa, mai intai este recomandat sa oprim centrala termica, apoi sa procedam la deschiderea ferestrelor pentru a primeni aerul din camera.

Urmand acesti pasi, cu siguranta ne vom putea bucura de o atmosfera placuta si calda acasa, fara a avea grija unor facturi care sa ne saraceasca prea mult bugetul.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments