Prima jumătate a anului 2022 a fost una slabă pentru piața criptomonedelor. Bitcoin și Ethereum au scăzut cu peste 50% față de maximele istorice de la sfârșitul anului 2021. În ciuda câștigurilor mici din ultimele săptămâni, întreaga piață a criptomonedelor a stagnat în mare măsură. Deși nimeni nu știe sigur, unii experți spun că prețurile criptomonedelor ar putea scădea și mai mult înainte de o redresare susținută.

Bitcoin atinge mai multe maxime în 2021, urmate de scăderi puternice și mai multe achiziții instituționale de către marile companii. Înainte sa intram in subiectul principal, daca ești nou in acest domeniu, îți recomandam sa afli ce sunt criptomonedele.

A doua cea mai mare criptomonedă, Ethereum, a atins, de asemenea, un maxim istoric la sfârșitul anului trecut, înainte de a scădea sub 900 de dolari în luna iunie, cel mai scăzut nivel de la începutul anului 2021. Oficialii americani și administrația Biden își manifestă tot mai mult interesul pentru noile reglementări privind criptomonedele.

Interesul pentru criptomonede rămâne la un nivel maxim: nu numai că este un subiect fierbinte pentru investitori, dar este și un subiect fierbinte în cultura populară, mulțumită tuturor, de la investitorii de lungă durată precum Elon Musk până la copiii de liceu prezenți pe platforme de socializare precum Facebook. În multe privințe, 2021 va fi o „recunoaștere”, a declarat Dave Abner, șeful dezvoltării globale la popularul schimb de criptomonede Gemini. „[Industria criptografică] a primit multă atenție.”

Deci, la ce ne putem aștepta pentru restul anului 2022?

Este greu de prezis unde vor merge lucrurile pe termen lung, dar în următoarele câteva luni experții se uită la lucruri precum reglementarea plăților criptomonede și acceptarea instituțională în timp ce încearcă să înțeleagă mai bine piața. Unul dintre principalii factori care duc la scăderi majore de preț, masele de investitori care aleg să vândă Bitcoin chiar si sub prețul de achiziție.

Putem specula ce vor valora criptomonedele pentru investitori în următoarele luni și ani (mulți oameni o vor face), dar realitatea este că aceasta este încă o investiție speculativă nouă, fără prea multă istorie pe care să se bazeze predicțiile. Indiferent ce crede sau spune un expert, nimeni nu știe cu adevărat. De aceea, este important să investești doar ceea ce ești dispus să pierzi.

Între timp, un grup de 53 de experți raportat de Finder se așteaptă ca prețul Bitcoin să ajungă la cel puțin 25.000 USD până la sfârșitul anului 2022.

De asemenea, in Analytics Insight, Sanyal spune că analiștii de piață prevăd că Bitcoin ar putea atinge 100.000 USD până la sfârșitul anului 2023, iar alții scriu că Bitcoin nu va ajunge la mai mult de 70.000 USD, până la sfârșitul anului 2022.

După cum poți vedea, părerile sunt împărțite, iar recomandarea noastră este ca investiția in criptomonede sa nu depășească bugetul pe care îți permiți sa îl pierzi.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment