Cel mai corect mod de a seta Thumbnail-ul!

thumbnail-pe-blogThumbnail-ul este o imagine resprezentativa, o imagine micsorata care te ajuta sa indentifici o imagine etc.

In cazul unui blogger care ii place sa foloseasca un thumbnail pentru blog, poate sa faca o greseala foarte mare in acest caz. La ce ma refer?

Pai sa presupunem ca tu ai urcat o imagine care initial avea 1024×512 si 300KB, si acum o ai la 150×150 dar tot 300kb !?! Da si nu, pentru ca este posibil sa pui imagine.jpg ca imagine reprezentativa pentru articol, si prin modificarea asta ai reusit sa faci incarcarea primei pagini a blogului cu cateva fractiuni de secunde, gandeste-te ca poti pierde si cateva secunde daca ai 10-15 thumbnail-uri pe blog, unde se ajunge la un trafic de cel putin 3MB/vizitator.

Cea mai buna alternativa pentru a pastra thumbnail-ul si fara sa-ti mai faci griji asupra marimii lui este sa setezi atunci cand incarci pe host imaginea, optiunea de 150×150 care wordpress-ul o are, si acum imaginea care va fi reprezentativa pentru articolul tau va fi de genul imagine-150×150.jpg care nu ar trb sa aibe mai mult de 30KB.

Daca stie cineva si alte trucuri pentru optimizarea primei pagini a blogului referitoare la thumbnail, poate sa lase un comentariu, intr-o zi o sa ajute pe cineva!

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments