Refu Blog

cel-mai-ieftin-domeniuUn blogger are solutii sa-si achizitioneze cel mai ieftin domeniu pentru blogul lui, asta pentru cei care nu doresc sa mai fie pe wordpress.com sau blogspot.ro, asadar cand discutam de un domeniu web pentru un blogger, sau pentru o persoana care doreste sa-si achizitioneze un domeniu la buget pentru proiectul lui sunt ceva solutii eficiente din punct de vedere financiar.

Pentru cei care nu stiu cel mai ieftin se poate achizitiona un .com de la godaddy, cu cel mult 6 lei, dar pentru pretul asta sunt 2 mici dezavantaje, in primul rand pentru a putea achizitiona domeniul .com la doar 1,49$ (cupon godaddy: SAS149COM sau 149scott) ai nevoie de un card, si in al 2-lea rand pretul asta este doar pentru 1 an, dupa 1 an de zile esti nevoit sa platesti in jur de 15$ maxim, asta inseamna cam 54 lei, in functie de cursul valutar. Chiar daca este vorba si de cel mai bun curs valutar, nu se poate prelungi cu mai putin de 50 lei. Avantajul tau ca blogger este ca daca reusesti sa strangi suma asta prin vanzarea unor advertoriale sau bannere, poti sa iti cumperi lejer prelungirea domeniului.

Cel mai ieftin domeniu pentru un blogger pentru .ro?

Cand vine vorba de cel mai ieftin domeniu .ro pentru un blogger aici ai de ales intre cele 2 variante existente, cel pe care-l platesti o singura data, sau anual. Pentru pretul de „domeniu pe viata” o sa trebuiasca sa scoti din buzunar sau din card suma de 165 de lei. Dar daca doresti sa achiti mai putin si sa platesti anual atunci domeniul ar trebui sa coste in jur de 9 euro, adica 40 lei, si cu cel mai bun curs valutar nu cred ca reusesti sa il cumperi mai ieftin de 38 de lei.

Eu consider ca .com si .ro sunt cele mai standard extensii de domenii de care are nevoie un blogger, chiar daca acum ceva vreme majoritatea blogurilor erau pe .info, si asta din cauza unor promotii de doar 2 dolari pentru domeniile .info, ca in rest ar fi simplu, daca ai un domeniu cu nisa pe romania iti poti achizitiona un .ro pentru un an de zile daca bugetul nu-ti permite, si daca este vorba de o nisa internationala atunci poti sa-ti achizitionezi un .com si sa scrii in engleza pentru nisa respectiva, dar asta nu este neaparat un fix, poti sa-ti cumperi si un .com pentru un blog in limba romana, nu te opreste nimeni sa nu faci asta.

Acum intrebarea este: iti permiti sa investesti in blog? Daca raspunsul este afirmativ atunci poti sa ai de castigat de pe urma domeniului, sau in cel mai rau caz daca ai deja un domeniu si nu vrei sa mai continui, trimite-mi un email si sunt sanse sa-ti cumpar eu domeniu daca ai ceva autoritate cu el.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment