De departe cel mai popular sport din România este fotbalul. Avem marile rivalități între echipele din capitală, adice cele dintre Dinamo, Steaua și Rapid. Însă și meciurile dintre CFR Cluj și U Cluj sau cele dintre UTA Arad și Poli Timișoara sunt foarte aprinse.

La noi stârnesc un interes foarte ridicat inclusiv marile derby-uri ale Europei precum celebrul El Clasico dintre Barcelona și Real Madrid sau confruntările dintre granzii Italiei sau Angliei. Toate acestea fac ca acest sport să fie foarte urmărit în țara noastră.

Fotbalul are în spate o istorie foarte bogată și a dat de-a lungul timpului foarte mulți jucători care au fost idoli pentru mulți copii. Este foarte greu să alcatuiești topuri, dar în cele ce urmează vei afla care au fost cele mai bune atacuri din istoria fotbalului.

1. Messi, Suarez și Neymar la Barcelona

Sunt mulți specialiști care consideră că cel mai bun atac al tuturor timpuri a fost cel format din Lionel Messi, Luis Suarez și Neymar. În 2014 a fost completat acest trio prin transferul lui Suarez și de atunci forța ofensivă a Barcelonei a fost una greu de stăvilit.

Cu ei în avantposturi în primul sezon gruparea blaugrana a făcut tripla. Într-una dintre stagiunile în care au fost împreună au înscris de 122 de ori. Poate nu este cel mai bun atac din istorie, dar este cu siguranță cel mai eficient pe care l-a avut Barcelona vreodată.

2. Bale, Benzema și Ronaldo la Real Madrid

Gareth Bale, Karim Benzema și Cristiano Ronaldo au format unul dintre cele mai bune triouri din istoria fotbalului mondial. Ei erau motivați la acea vreme și de marea rivalitate care exista între echipa lor, Real Madrid și eternul „dușman”, Barcelona.

În primul sezon împreună aceștia au înscris în total nu mai puțin de 94 de goluri. Cu ei în avantposturi gruparea din capitala Spaniei a câștigat de 4 ori Liga Campionilor în 5 ani. În toate acele 4 finale cel puțin unul dintre ei a fost decisiv.

3. Best, Charlton și Law la Manchester United

Acest trio a făcut ravagii în anii ’60. Practic cei trei au terorizat apărările din toată Anglia și Europa la acea vreme. George Best era un dribleur foarte fin, Dennis Law un marcator pur-sânge și Bobby Charlton unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi din istorie.

Momentul lor de apogeu a fost în anul 1968 când au ajutat-o pe Manchester United să devină prima echipă din Anglia care a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Finala a avut loc pe Wembley și „Diavolii Roșii” s-au impus atunci cu 4-1 în fața Benficăi. Iată ce trofee au câștigat împreună:

  • 1 x Cupa Campionilor Europeni
  • 2 x titlul în Premier League
  • 1 x Cupa Angliei
  • 2 x Supercupa Angliei

4. Gento, Di Stefano și Puskas la Real Madrid

Real Madrid avea în sezonul 1958-1959 un atac legendar. Dacă vrei să pariezi online îți recomand să o faci la Betano România pentru că în oferta acestei agenții sunt meciuri din La Liga și din toate campionatele puternice ale lumii, dar și din competiții mai puțin cunoscute.

Alfredo Di Stefano și „Paco” Gento erau la acest club încă din anul 1953. În 1958 a fost adus și Ferenc Puskas și astfel s-a format un trio incredibil al cărui moment culminant a fost finala Cupei Campionilor din 1960 când au marcat de 7 ori în poarta lui Frankfurt.

5. Rivelino, Pele, Jairzinho la natioanal Braziliei

Pele a fost unul dintre cei mai mari jucători din istorie. El a avut de-a lungul timpului mai multe parteneriate de succes în atac. A colaborat foarte bine cu Pepe și Coutinho la Santos, dar și la naționala Braziliei cu Garrincha și Vava, cu care a câștigat Mondialele din ’58 și ’62.

Se pare însă că cel mai puternic trio din care a făcut parte a fost cel în care i-a avut alături pe Rivelino în stânga și Jairzinho în dreapta. Avându-i pe aceștia în teren Brazilia a câștigat la pas Mondialul din 1970, învingând în finală Italia cu un neverosimil 4-1.

6. Rensenbrink, Cruyff și Rep la naționala Olandei

Să îl ai atunci pe Johan Cruyff în echipă era deja un mare atu pentru că el putea de unul singur să facă ce vrea cu orice apărare din lume. La Ajax a avut un parteneriat de succes cu Johnny Rep, ei ajutând această formație să câștige de 3 ori la rând Cupa Campionilor.

Trioul din atacul Olandei a fost completat de vedeta lui Anderlecht, Ron Rensenbrink. Cu ei Olanda a mers până în finala Mondialului din ’74, pierdută cu Germania de Vest. Și despre această selecționată s-a spus că a fost una extrem de valoroasă.

7. Kocsis, Hidegkuti și Puskas la naționala Ungariei

Vecinii noștri aveau în anii ’50 o echipă națională extrem de puternică. Atacul era punctul ei forțe, trioul format din Sandor Kocsis, Nandor Hidegkuti și Ferenc Puskas făcând ravagii la momentul respectiv. Cu ajutorul lor această selecționată a fost neînvinsă aproape 4 ani.

Pe lângă asta, a reușit să ajungă până în finala Campionatului Mondial din 1954. A pierdut însă în acel ultim act în fața Germaniei de Vest cu scorul de 3-2. Este însă considerată una dintre cele mai mari formații care nu a reușit să câștige acest trofeu.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment