Refu Blog

Tratamentele pentru păr disponibile în magazine sunt variate și tentante, dar adesea conțin substanțe chimice care pot deteriora firul de păr în timp. Cu măști naturale, făcute în casă, ai control total asupra ingredientelor și eviți conservanții sau coloranții artificiali. Aceste măști pot fi la fel de eficiente ca și tratamentele profesionale, dar sunt mult mai accesibile și prietenoase cu mediul.

Măști hidratante pentru părul uscat

Părul uscat necesită un tratament special pentru a-i reda strălucirea și sănătatea. Îți oferim câteva rețete de măști naturale care să te ajute în acest sens.

Mască cu avocado și ulei de cocos

Avocado este bogat în vitaminele A, D, E și acizi grași esențiali, iar uleiul de cocos are proprietăți hidratante excelente.

Ingrediente:

  • 1 avocado copt
  • 2 linguri de ulei de cocos

Mod de preparare: Pisează carnea de avocado și amestec-o cu uleiul de cocos până se formează o pastă omogenă. Aplică pe părul umed și lasă să acționeze 30 de minute. Clătește bine.

Măști reparatorii pentru părul deteriorat

Dacă ai părul deteriorat din cauza vopsirii, a tratamentelor chimice sau a folosirii excesive a unor ustensile de coafat la temperaturi înalte, iată câteva soluții pentru tine.

Mască cu ou și miere

Oul este o sursă excelentă de proteine, iar mierea are proprietăți antibacteriene și umectante.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 2 linguri de miere

Mod de preparare: Mixează oul cu mierea până se omogenizează. Aplică pe părul umed și lasă să acționeze 20 de minute. Clătește bine.

Măști pentru părul gras

Părul gras poate fi la fel de problematic ca și părul uscat. Iată o mască specială care ajută la reglarea producției de sebum.

Mască cu argilă și oțet de mere

Argila absoarbe excesul de ulei, iar oțetul de mere ajută la echilibrarea pH-ului scalpului.

Ingrediente:

  • 2 linguri de argilă verde
  • 1 lingură de oțet de mere

Mod de preparare: Amestecă argila cu oțetul de mere până obții o pastă. Aplică pe păr și pe scalp, evitând vârfurile. Lasă să acționeze 15 minute și clătește.

Îngrijirea părului de la rădăcină la vârf

În afara măștilor, nu uita și de alte aspecte ale îngrijirii părului. O alimentație echilibrată, un somn de calitate și hidratarea adecvată sunt la fel de importante pentru un păr sănătos. De asemenea, încearcă să reduci stresul, un alt factor care poate afecta sănătatea părului tău.

Folosind aceste măști de păr făcute în casă, vei observa o îmbunătățire notabilă a stării părului tău, fără a investi în tratamente costisitoare sau a te expune la substanțe chimice potențial nocive.

Author

Write A Comment