Refu Blog

Baia nu este doar un spațiu funcțional unde te îngrijești, ci poate deveni și un mic sanctuar de relaxare și revitalizare. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a aduce un strop de natură și prospețime în baia ta este prin adăugarea de plante. Dar ce plante se potrivesc cel mai bine în acest spațiu umed și deseori lipsit de lumină naturală? Iată câteva sugestii care îți vor transforma baia într-o oază de verdețuri, fiecare cu beneficiile și frumusețea sa particulară.

Plante care iubesc umiditatea

În baie, nivelul de umiditate este, de obicei, mai mare decât în alte încăperi, așa că plantele tropicale vor prospera aici.

Spathiphyllum (Floarea Păcii)

Această plantă nu doar că supraviețuiește în condiții de umiditate înaltă, dar ajută și la purificarea aerului. În plus, florile sale albe vor adăuga un strop de eleganță.

Feriga Boston

O plantă clasică pentru spații umede, feriga Boston va aduce textură și culoare în baia ta.

Alocasia (Urechile Elefantului)

Cu frunzele sale mari și atrăgătoare, Alocasia este o alegere excelentă pentru un impact vizual deosebit.

Plante pentru lumină redusă

Dacă baia ta nu beneficiază de multă lumină naturală, nu te îngrijora. Există plante care pot supraviețui chiar și în aceste condiții.

Sansevieria (Limba soacrei)

Sansevieria este una dintre cele mai rezistente plante și poate tolera o varietate largă de condiții de iluminat. În plus, purifică aerul, contribuind la un mediu mai sănătos.

ZZ Plant (Zamioculcas)

Această plantă este extrem de rezistentă și nu necesită o îngrijire specială. Este perfectă pentru cei care nu au de gând să petreacă prea mult timp îngrijind plante.

Plante cu beneficii terapeutice

Unele plante nu sunt doar decorative, dar au și proprietăți benefice pentru sănătate.

Aloe Vera

Această plantă este nu doar estetică, dar gelul din frunzele sale are proprietăți calmante și vindecătoare pentru piele.

Eucalipt

Plantele de eucalipt pot fi atârnate în duș pentru a crea un abur aromatic ce poate ajuta la relaxare și la deschiderea căilor respiratorii.

Plante aromatice

Adăugarea de plante aromatice în baie poate crea un spațiu parfumat și relaxant.

Lavandă

Cunoscută pentru efectele sale calmante, lavanda poate fi o adiție frumoasă și utilă în baie. Asigură-te însă că beneficiază de lumină naturală suficientă.

Mentă

O plantă de mentă în baie îți poate oferi o sursă continuă de aromă proaspătă și energizantă.

Fie că alegi plante pentru frumusețea lor estetică, beneficiile de sănătate sau ambele, introducerea acestora în baia ta poate transforma radical acest spațiu. Nu trebuie să ai un deget verde pentru a menține aceste plante sănătoase; multe dintre ele sunt ușor de îngrijit și se adaptează bine la condițiile variate din baie. Așa că mergi înainte și începe să îți transformi baia într-un sanctuar de bine și frumusețe naturală.Sursa articol https://amenajaricasa.ro/amenajari-interioare/

Author

Write A Comment