Pentru a participa la licitațiile publice de achiziții bunuri, servicii, sau lucrari Operatorii economici trebuie sa aibă un cont valid pe SEAP. La fel si Instituțiile Publice pentru a publica o licitație publica au nevoie de un cont pe SEAP.

 Accesul la licitații SEAP pe SEAP/SICAP se face pe baza de utilizator, parolă si Certificat Digital. Certificatul Digital SEAP are o valabilitate de doi ani, iar la sfârșitul celor doi ani înainte de expirare acesta trebuie reînnoit. În cazul in care nu este facută la timp procedura de reinnoire certificatul digital seap, utilizatorul nu mai poate participa la licitații si nici  să se logheze pe contul de pe SEAP.

A expirat Certificatul Digital SEAP. Ce trebuie sa faci ca să-l reînnoiești? Sfatul specialistilor in achiziții publice.

Singura posibilitate de a accesa din noul SEAP/SICAP-ul este prin efectuarea unei procedure simple de Recuperare Certificat Digital SEAP.  Despre cum facem această procedură am aflat de pe site-ul specialiștilor in achiziții publice si anume LicitatiiSICAP.ro. Pe acest site se gasesc informații despre licitații publice si articole privind modul de crearea unui cont pe SEAP. La fel sunt informații utile despre Recuperarea Certificatului Digital SEAP si depunere ofertă la licitații publice deschse.

Dar ce este un Certificat Digital?

Certificatul Digital SEAP/SICAP. Când și de ce ai nevoie de el? Sfaturi utile de la specialiștii in achiziții publice • Refu Blog

Un certificat digital este un document electronic care certifică asocierea unică între o cheie publică și identitatea unui subiect (o persoană, o companie, un computer etc.) care pretinde că îl folosește în contextul procedurilor de criptare autentificare asimetrică și / sau semnătură digitală.

Pe piață sunt mai multe firme care oferă astfel de servicii. Persoanele interesate de aceste servicii, sunt invitate să apeleze cu incredere la serviciile  oferite de experții in achiziții publice accesând site-ul Licitatiisicap.ro.

 Dacă ești o autoritate contractantă și vrei să te înregistrezi pentru prima dată în sistem, trebuie să completezi un formular online pe site-ului, să aștepți aprobarea cererii de către administratorul sistemului și să descarci și instalezi certificatul digital pe calculatorul tău.

Dacă ești un ofertant și vrei să te înregistrezi pentru prima dată în system. Apoi, trebuie să completezi un formular online pe site-ul SEAP să aștepți aprobarea cererii de către administratorul sistemului și să instalezi certificatul digital pe calculatorul tău.

Procedură Recuperare Certificat Digital SEAP

Procedura de recuperare este diferită in funcție de ce calitate care o ai pe SEAP: Operator Economic, sau Autoritate Contractantă.

În cazul în care nu mai aveți acel certificat digital SEAP, sau nu vă aflați în perioada de valabilite și ați pierdut datele de autentificare pentru descărcarea lui trebuie să începeți procedurile de Recuperare a certificatului Digital SEAP/SICAP.

Procedură Reinnoire Certificat Digital SEAP oferita de specialistii de la LicitatiiSICAP.ro

La ora actuala, reînnoirea certificatului SEAP se face gratuit doar daca va aflați în termen de valabilitate  a certificatului si anume – cei doi ani de la data eliberării certificatului. Daca e depașit acest termen recuperarea certificatului digital SEAP este contra cost și se taxează.

După recuperarea certificatului digital SEAP chiar daca acesta a fost expirat, se emite un nou certificat digital valabil incă 24 de luni din momentul emiterii acestuia. Dupe emitere puteți folosi din nou serviciile SEAP și participa sau publica licitații publice.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment