Google Chrome de pe 32 biti pe 64 biti, diferente?

chrome-browser-64-bitiGoogle Chrome de pe 32 biti pe 64 biti dupa foarte multi ani in care am fost obisnuit doar cu browsere in 32 de biti, de cativa ani folosesc si sistemul de operare in 64 de biti, asadar m-am bucurat sa aflu ca o sa fie si o versiune a browserului Google Chrome si pentru sistemele pe 64 de biti.

Chiar daca nu exista Google Chrome pentru 64 de biti, asta nu inseamna ca nu functiona browserul in 32 de biti, pe sistemul meu in 64 de biti, functiona foarte bine si asa, dar acum ca exista si versiunea in 64 de biti, lucrurile stau putin mai bine.

De ce Chrome in 64 de biti?

Google a lucrat pentru o versiune in 64 de biti a browserului, din cauza urmatoarelor motive:

  • Viteza
  • Securitate
  • Stabilitate

Viteza browserului Chrome in 64 de biti?

Orice persoana din IT stie ca procesoarele care lucreaza in 64 de biti sunt mai rapide decat cele care lucreaza in doar 32 de biti, cum sunt obisnuiti majoritatea utilizatorilor de internet. Odata cu versiunea de 64 de biti, reprezentantii Goole au declarat ca acum browserul este mai rapid cu 25% decat versiunea care ruleaza in 32 de biti.

Securitate a browserului Chrome in 64 de biti?

Din nou sistemele de operare care lucreaza in 64 de biti pe langa faptul ca sunt mai rapide sunt si mai sigure decat un sistem de operare care lucreaza in 32 de biti, cu toate astea versiunea in 64 de biti a browserului Chrome a imprumutat si ceva optiuni din Windows 8 cu care incurca o persoana rea voita sa poata verifice procesele care ruleaza in calculatorul tau. Toata ideea functioneaza pe principiul ca daca nu gasesc un avantaj sa verifice procesele, nu poate sa hack-uiasca asa usor browserul.

Stabilitatea browserului in 64 de biti?

Daca esti un utilizator care a folosit Chrome ceva timp, o sa iti placa sa aflii ca browserul este mult mai stabil, crash-urile nu mai sunt la ordinea zilei cum era inainte, asta in cazul de aveai, o stabilitate cu 50% mai buna pentru browserul in 64 de biti fata de cel in 32 de biti.

Chiar daca si eu am stat ceva timp in 32 de biti si mi-a dat de cateva ori crash, stiam ca trebuie sa il redeschid si totul functioneaza. Nu am bagat de seama, dar de cand am versiunea in 64 de biti nu am bagat de seama sa primesc vreun crash, si asta e de bine.

Concluzia finala

Chiar daca reprezentantii google au testat cele doua versiuni si au declarat cat de buna e versiunea in 64 de biti, nu inseamna ca versiunea in 32 de biti nu-si mai face treaba, din contra cele 2 versiuni functioneaza foarte bine pentru fiecare, dar atunci cand se verifica la punctaj Google Chrome in 64 de biti este fruntas la viteza, securitate si stabilitate.

 

Download Google Chome in 64 de biti? https://www.google.com/chrome/browser/ – Daca-ti identifica ca ai sistemul in 64 de biti, exact asa o sa-ti ruleze si browserul.

Subscribe
Abonare pentru
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Yamasha

Am instalat si eu de mult Google Chrome, dar nu am sesizat diferente, doar ca mi-a disparut o optiune pentru taburi, care ma ajuta.
In rest… nicio stabilitate, tot crapa, tot consuma mult.
Nu mai e browser-ul de acum cativa ani…