Un împrumut nebancar este orice tip de credit pe care îl primiți de la o altă sursă decât o bancă. Aceste împrumuturi au crescut în popularitate în ultima vreme, deoarece băncile și-au înăsprit standardele de creditare și au fost mult mai selective în ceea ce privește împrumuturile pe care le aprobă.

Dacă nu reușiți să obțineți un împrumut standard de la banca sau uniunea de credit, un credit fara interogare in biroul de credit ar putea fi opțiunea potrivită pentru dumneavoastră. Acestea tind să vină cu rate ale dobânzii mai mici decât împrumuturile bancare și, dacă vă calificați, pot fi mai ușor de obținut. Dar este important să înțelegeți exact în ce vă băgați înainte de a accepta orice împrumut. Există mai multe tipuri diferite de împrumuturi nebancare care vă pot ajuta dacă situația dvs. financiară face dificilă obținerea de finanțare prin canalele tradiționale. Fiecare tip vine cu avantajele și dezavantajele sale, așa că este important să înțelegeți cum funcționează fiecare dintre ele înainte de a lua o decizie. Iată o prezentare generală a unora dintre cele mai comune tipuri de împrumuturi nebancare:

Împrumuturi de la egal la egal

Împrumuturile peer-to-peer (P2P) reprezintă una dintre cele mai noi forme de creditare nebancară. În acest tip de împrumut, împrumutați bani de la mai multe persoane în loc de la o singură instituție. Împrumuturile P2P reprezintă o opțiune excelentă pentru împrumutații care au fost respinși de bănci din cauza scorurilor de credit scăzute sau a activelor insuficiente. Creditorii P2P au cerințe diferite de cele ale băncilor, așa că, dacă ați avut dificultăți în obținerea unui împrumut de la bancă, este posibil să puteți obține un împrumut de la un creditor P2P. Un dezavantaj al împrumuturilor P2P este că ratele dobânzilor sunt, în general, puțin mai mari decât ratele bancare și nu există garanții privind recuperarea banilor. Deoarece împrumutați de la persoane fizice, împrumutul P2P vine cu un grad de risc mult mai mare decât un împrumut bancar standard. Asigurați-vă că vă cercetați temeinic opțiunile înainte de a vă decide asupra acestui tip de împrumut.

Consolidarea împrumuturilor

Dacă aveți mai multe datorii mici, luați în considerare posibilitatea de a le consolida într-un singur credit rapid fara anaf. Acest lucru vă permite să luați un împrumut mai mare și să folosiți banii pentru a plăti toate datoriile mai mici. Rata dobânzii noului dvs. împrumut va fi probabil mai mică decât ratele dobânzilor la datoriile dvs. mai mici. Atâta timp cât efectuați toate plățile la timp, veți avea satisfacția de a elimina mai multe datorii mai mici. Cu toate acestea, dacă nu vă efectuați plățile, noul dvs. împrumut va deveni rapid imposibil de gestionat. Un împrumut personal este o opțiune bună pentru consolidarea datoriilor dacă aveți un venit stabil și un credit bun. Este important să căutați cele mai bune rate și condiții pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă posibilă. Dacă intenționați să obțineți un împrumut personal pentru a consolida datoriile, asigurați-vă că aveți un plan solid de rambursare a împrumutului. Fiți absolut sigur că vă puteți face plățile lunare la timp, astfel încât să nu vă băgați în mai multe probleme decât aveți deja.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment