Criterii care trebuie respectate pentru a putea achizitiona cele mai bune anvelope de iarna pentru bicicleta • Refu Blog

Chiar daca afara inca este cald si bine acest lucru nu va mai fi pentru mult timp pentru ca ne aflam in luna noiembrie. Utilizatorii de biciclete, la fel ca si utilizatorii de autovehicule, trebuie sa isi pregateasca bicicleta pentru venirea anotimpului rece. Din fericire pentru utilizatorii de biciclete, pregatirea bicicletei pentru sezonul rece nu este o pregatire la fel de costisitoare precum este pregatirea unui autovehicul pentru venirea anotimpului rece. Inlocuirea anvelopelor de vara cu unele de iarna este cea mai importanta pregatire pentru venirea anotimpului rece pe care trebuie sa o faca un proprietar de bicicleta. In cazul in care este necesara achizitionarea anvelopelor de iarna trebuie stiut faptul ca acestea se achizitioneaza in functie de anumite criterii. 6 dintre aceste criterii sunt :

 1. Tipul de bicicleta pentru care se achizitioneaza anvelope. In cazul in care bicicleta este MTBeste clar ca nu pot fi achizitionate anvelope pentru biciclete de oras. Anvelopele pentru biciclete MTB sunt special concepute pentru mersul pe drumuri accidentate ceea ce inseamna ca acestea nu pot fi inlocuite cu alte tipuri de anvelope.
 2. Modul in care sunt construite anvelopele. In functie de acest criteriu pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de anvelope: normale, folding si tubeless. In ultima perioada, anvelopele tubeless sunt din ce in ce mai achizitionate pentru ca acestea fac mult mai greu pana.
 3. Tipul crampoanelor anvelopelor. Acest detaliu este foarte important pentru ca acesta influenteaza foarte mult experienta avuta in timpul mersului pe bicicleta. Pentru ca aceasta experienta sa fie cat mai placuta trebuie utilizate crampoanele corecte pentru tipul de drum pe care sunt utilizate. In acest moment, pot fi achizitionate anvelope cu urmatoarele tipuri de crampoane:
 4. Acest tip de crampoane este recomandat pentru cei care doresc sa pedaleze biciclete mountain bike pe sosea.
 5. Semi slick. Acest tip de crampoane este alegerea perfecta pentru cei care pedaleaza pe trasee care prezinta un grad foarte mic de dificultate.
 6. Dupa cum le spune si numele, acest tip de crampoane permite utilizarea bicicletei atat pe drumuri accidentate cat si pe trasee de oras. Cu toate ca anvelopele dotate cu astfel de crampoane sunt foarte populare printre utilizatorii de biciclete, este recomandat ca anvelopele utilizate sa fie special concepute pentru tipul de trasee in care este utilizata bicicleta.
 7. La fel ca si in cazul de mai sus, si in cazul crampoanelor race titlul acestora este edificator. Acest tip de crampoane este destinat in primul rand profesionistilor care participa la concursuri.
 8. Pentru noroi. Acest tip de crampoane este destinat utilizarii pe trasee greu accesibile, in care nivelul de noroi este mare.
 9. Dimensiunile anvelopelor. In ceea ce priveste acest criteriu lucrurile sunt foarte simple. dimensiunea anvelopelor trebuie sa corespunda cu dimensiunea rotilor pe care urmeaza sa fie montate anvelopele.
 10. Latimea anvelopelor. Pentru a stapani cat mai bine bicicleta este necesar ca latimea anvelopelor sa fie cat mai mare. Insa, nu este necesar doar acest lucru ci, este necesar ca si latimea rotilor sa fie mare.
 11. Presiunea suportata de catre anvelope. Unele situatii impun o presiune mai mare sau mai mica in avelope motiv pentru care trebuie acordata o atentie sporita acestui criteriu in momentul in care sunt achizitionate anvelope pentru bicicleta. Acestea suporta presiunea de care tu ai nevoie ?

Criterii care trebuie respectate pentru a putea achizitiona cele mai bune anvelope de iarna pentru bicicleta • Refu Blog

In concluzie, achizitionarea anvelopelor pentru bicicleta nu este o misiune deloc simpla. Acestea, alaturi de biciclete mountain bike de la GT precum si multe alte modele de biciclete pot fi achizitionate prin intermediul celor de la racingbikeshop.ro. In cazul in care esti din Arad te invit in cel mai mare showroom de biciclete din oras detinut de catre cei de la racingbikeshop pentru a vedea o varietate cat mai mare de biciclete.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment