Culturismul nu se poate face fara steroizi?

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Sedentarismul este cel mai mare flagel al zilelor noastre. O mare parte a zilei o petrecem asezati (la masa, in fata calculatorului, in masina, etc) iar problemele de sanatate devin tot mai mari.

Principala cale de a combate sedentarismul este miscarea, iar culturismul este cea mai buna varianta de a face miscare si de a avea un corp frumos.

Muschii insa nu cresc singuri, iar mitul conform caruia durata si volumul antrenamentului au un rol esential in dezvoltarea muschilor este total gresit.

Un culturist adevarat trebuie sa urmeze un regim alimentar adecvat si sa apeleze la steroizi pentru a dezvolta o masa musculara adecvata.

Steroizii contribuie la dezvoltarea masei musculare

Pentru a obtine rapid o masa musculara bine definita vom apela la steroizi. Pentru cei ce nu au auzit inca de acest termen voi cauta sa ofer o definitie.

Steroizii sunt substante artificiale (chimice) ce sunt derivate din testosteron (principalul hormon masculin).

Steroizii au proprietatea de a mari sinteza proteinelor in celulele musculare, fapt ce va accentua caracteristicile masculine si va creste masa musculara intr-un interval de timp foarte scurt.

Unul dintre cei mai buni steroizi este si Turanabol, ce este utilizat de foarte multi culturisti si nu are efecte secundare pronuntate.

Utilizarea steroizilor trebuie facuta insa cu foarte mare atentie, in functie de efectele secundare pe care suntem dispusi sa ni le asumam.

In primul rand este necesar sa stabilim tipul steroizilor la care vom apela:

Desi sunt evitati de catre incepatori, steroizii injectabili pot fi deseori cea mai buna varianta pentru organism, deoarece sunt asimilati mai repede de catre organism si nu trec prin ficat.

Culturismul cere rabdare si sacrificii

 

Culturismul nu se poate face fara steroizi? - Refu.ro

Steroizii orali au efecte nocive mai mari, deoarece sunt 17 alfa alchilati (au suferit modificari structurale importante ce le permit sa supravietuiasca trecerii prin ficat), iar acest lucru ii face hepatotoxici.

Acesta este si motivul pentru care dozajul steroizilor orali este mult mai mic fata de cel al steroizilor injectabili. In afara unui dozaj scazut in cazul in care ne administram Turanabol (sau alti steroizi orali) este necesar sa avem grija si sa ne protejam ficatul cu silimarina sau alte medicamente hepato – protectoare.

Si steroizii injectabili pot cauza probleme la nivelul rinichilor sau al ficatului, dar acest lucru isi face aparitia numai in cazul unui abuz masiv, depasind astfel sfera utilizarii rationale.

Administrarea steroizilor este un alt aspect la care trebuie sa fim foarte atenti. Steroizii injectabili se vor administra cu o frecventa mult mai mica, deoarece cei pe baza de ulei vor ramane o perioada foarte lunga in sange.

In schimb steroizii pe baza de apa vor trebui administrati foarte des (de preferinta zilnic) pentru a ne mentine concentratia plasmatica optima.

Astfel steroizii injectabili sunt utilizati pentru rezultate rapide si de durata, in timp ce steroizii orali sunt folositi mai mult pentru sustinere.

Steroizii pot fi injectati in partea dorsala, deoarece este un tesut muscular ce nu este foarte vascularizat, iar injectiile se vor face intramuscular.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments