Cum alegi lustra potrivita in functie de stilul de amenajare

Una dintre cele mai importante conditii pentru ca o locuinta sa arate bine, pentru ca locatarii sa se simta bine in interiorul acesteia si pentru a-si putea desfasura nestingheriti activitatile zilnice este iluminarea.

Cu cat o casa este mai bine iluminata, cu lumina calda in zonele de relaxare si cu lumina rece in baie si in zona de gatit, cu atat oamenii se vor simti mai bine, mai in largul lor. In plus, iluminarea este o conditie necesara pentru a schimba aspectul incaperilor, pentru a da o nota mai calda sau mai rece, mai moderna sau mai clasica acestora.

Alegerea unei lustre nu ar trebui sa fie o provocare pentru cei care sunt nevoiti sa aduca lumina in casa lor si sa o propage intr-un mod cat mai elegant posibil, ci ar trebui sa fie, mai degraba, o alegere ce tine de designul interior, de felul in care se potriveste cu mobila din restul incaperii.

Pentru foarte multe persoane, lustrele fac parte din camera ca ansamblu si nu sunt simple corpuri de iluminat sau obiecte de decor, ci elemente care schimba starea de spirit. Pe acest lucru mizeaza si reprezentantii EGLO Romania atunci cand isi prezinta online marfa.

Criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca o lustra buna

Pana nu demult, lustra era piesa de rezistenta a oricarei camere, piesa care exprima starea si pozitia gazdei. Cu cat lustra era mai impozanta, cu atat pozitia gazdei era mai influenta. Poate ca acum nu mai are aceleasi semnficiatii ca in trecut, dar lustra si-a pastrat farmecul aparte si modelele fine care sunt disponibile pe piata, chiar si in mediul online, sunt extrem de moderne si de rafinate, menite nu numai sa atraga atentia oaspetilor, ci si sa aduca o stare de bine membrilor familiei.

Pe langa functia principala de corp de iluminat, lustra are si functia de element decorativ, de iluminare a camerei si de evidentiere a anumitor zone, iar consumul nu este un aspect de neglijat, mai ales in conditiile unor cheltuieli tot mai mari. Eficienta si functionalitatea lustrei sunt doua atuuri pe care trebuie sa le caute orice client.

Exista modele diferite de lustre, potrivite pentru fiecare camera in parte. Asadar, exista lustre de living, de dormitor, de hol sau de bucatarie. Lustrele nu se monteaza in baie, acolo fiind necesare alte tipuri de corpuri de iluminat. Spre exemplu, lustrele pentru living sunt mai sofisticate, mult mai mari decat cele din restul casei si pot ilumina atat intreaga incapere, cat si numai zona de dining.

Lustrele pentru dormitoare sunt mai simple, de dimensiuni mai mici fata de cele pentru living, cu un aspect placut, in culori neutre sau calde. Pe hol, lustrele trebuie sa fie mai sofisticate, stil candelabru, daca holul este mare si elegant, sau mai simple, daca holul este mic si minimalist. Nu in ultimul rand, lustrele care pot fi montate in bucatarie trebuie sa se potriveasca cu restul incaperii, sa lumineze perfect, cu lumina calda si placuta, zona in care membrii familiei iau masa.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments