Cele mai complicate lucruri pot sa devina cele mai usoare lucruri odata cu software-ul necesar, atunci cand am o problema caut mereu pe internet solutii, asa ca am ajuns sa-mi cumpar EaseUS Partition Master Pro dupa ce m-am folosit de cateva ori de versiunea free a programului, fiind vorba de EaseUS Partition Master Free

Test-ul de mai jos este realizat cu varianta FREE.

Schimbare partitie GTP in MBR

Pentru inceput se acceseaza site-ul EaseUS

Cum sa convertesti hardul MBR/GPT sau GPT/MBR fara pierdere de date! - Refu.ro

Daca tot ai accesat site-ul, poti sa vezi ca sunt diferentele intre versiunile oferite de producator:

Cum sa convertesti hardul MBR/GPT sau GPT/MBR fara pierdere de date! - Refu.ro

Dupa descarcarea programului, se instaleaza EaseUS Partition Master Free si de deschide:

Pasul 1.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, este sa selectezi drive-ul pe care-l doresti sa schimbi din GTP in MBR, click dreapta si vezi optiunea de a schimba din GPT in MBR.

Cum sa convertesti hardul MBR/GPT sau GPT/MBR fara pierdere de date! - Refu.ro

Pasul 2.

(Atentie! Pentru orice modificare in program, nu se intampla instantaneu, ci il adauga in stanga in pending operations, optiunea fiind excelenta impotriva greselilor sau poate a unui missclick.)

Dupa ce ai dat click, se transfera in stanga operatiunea asteptand ok-ul de la tine, apasand butonul de APPLY, se va efectua conversia hardului.

Cum sa convertesti hardul MBR/GPT sau GPT/MBR fara pierdere de date! - Refu.ro

Pasul 3.

Astepti cuminte finalizarea operatiuni fara a pierde nicio data, totul se intampla foarte simplu printr-o magie digitala.

Schimbare partitie MBR in GPT

Daca interesul tau este de a schimba din MBR in GPT, se poate repeta procedeul de mai sus, doar ca de data asta optiunile vor fi diferite, programul permite o serie de alte operatiuni la nivelul HDD-ului.

Recuperare Stick USB

Am si o poveste buna in toata treaba asta, am un stick USB cu probleme, atunci cand am incercat sa-l bag in USB 2.0 sau USB 3.0 nu era deloc detectat de calculator, am incercat pe mai multe calculatoare si laptopuri, sisteme de operare diferite de la Windows 7.8 si 10 pana la un Linux. Stick-ul USB era mort de-a binelea in mintea mea, doar ca am avut inspiratia de a incerca EaseUS Partition Master FREE si am observat ca de fapt este detectat acel stick USB doar ca el nu este deloc vazut de niciun sistem de operare.

Asa ca am incercat sa ii dau o formatare la stick-ul USB si-am avut noroc sa vad ca a inceput sa fie recunoscut de calculator, asa ca daca te afli in situatia mea s-ar putea sa ai o rezolvare.

 

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru