Cum sa ne alegem fotograful pentru nunta?

Aceasta intrebare cu care incepem articolul este una care reuseste sa aduca un plus de stres oricaror persoane care se pregatesc pentru ziua cea mare. Alegerea unui fotograf de nunta este o activitate foarte importanta deoarece el vine cu o responsabilitate foarte mare. De acest fotograf depinde pastrarea amintirilor in format digital de la cea mai frumoasa zi din viata ta.  Un plus pe care il adduce un fotograf bun este si buna stare a invitatilor tai deoarece un fotograf bun poate sa faca orice persoana sa se simta importanta si in mijlocul atentiei.

Dupa cum bine stim, am fost la o multitudine de nunti, cel mai important lucru pe care il asteptam dupa o nunta este albumul de fotografii (asta ca sa vedem cum am iesit, ce fundal exista, cum arata mireasa etc….). Ideea in sine a unui fotograf este de a captura diverse momente cu scoul de le pastra o vesnicie in amintirea noastra. Pornind de la aceasta premiza vreau sa va prezint un mic ghid de a alege un bun fotograf pentru nunta ta.

Un prim pas este colectarea datelor si a feedback-ului. In epoca internetului de mare viteza avem acces la una din cele mai cautate si populate retele de socializare. In aceasta retea putem adera la mai multe grupuri care au un scop comun, in cazul nostru, nunta. Primul pas pe care il facem este sa colectam din cat mai multe parti feedback despre un fotograf bun. Astfel ca, la finalul activitatii ajungem sa avem o lista cu un anumit numar de fotografi care sunt recomandati de alte persoane. Dupa aceasta, urmeaza al 2-lea pas, si anume contactarea lor pentru a ne pune la dispozitie un album de prezentare.

Pentru fiecare fotograf, daca putem sa vedem un album de prezentare al lor, putem sa decidem care din ei este cel mai potrivit ca stil pentru cerintele noastre. Dupa ce am redus lista de fotografi  la un numar cat mai mic, urmeaza cea mai importanta parte, pretul acestuia. Deoarece un fotograf bun costa si foarte mult, este foarte important ca in pasul al 3-lea sa decidem pe care il alegem bazandu-ne pe albumul sau de prezentare. Dupa ce ne-am decis asupra “castigatorului” acum putem sta linistiti ca invitatii nostrii o sa aiba amintiri de neuitat si mirii, un minunat timp si un trash the dress care le va ramane mereu imprimat pe hartie si in format digital.

Asadar, alegerea unui fotograf nunta este relative usoara dar cel mai important este ca mirii trebuie sa stie ce doresc de la acesta. Sa puna in balanta pretul si calitatea serviciilor oferite si la final, sa fie sigur ca toti invitatii sunt multumiti de amintirile din cadrul acestei nunti. Un fotograf “fura” momentele pentru a se asigura ca amintirea evenimentului va ramane vesnic in mintea voastra. Un fotograf bun, va stii ca mireasa este in centrul atentiei dar si invitatii merita un grad ridicat de importanta de asemenea. Alege cu incredere, acel fotograf care se apropie de stilul vostru si de tema voastra a nuntii.

Subscribe
Abonare pentru
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Alex Voicu

Pe langa calitatile si profesionalismul fotografului trebuie sa se cu mirii si din punct de vedere al caracterului.. foarte buna observatia ta