Cum sa-ti alegi firma de contabilitate

Buna funcţionare a unei companii este strans legata de departamentul financiar-contabil, iar pentru asta in functie de de volumul de lucru sau alte criterii se poate opta pentru un departament intern de contabilitate sau serviciul poate fi externalizat catre o Firma de contabilitate Timisoara specializata.

Daca detii o firma sau acum esti in cautarea unei societati care se ocupa cu infiintare firme Timisoara, indiferent de activitatea pe care o desfasori ca persoana juridica pe teritoriul tarii, ai nevoie de servicii de contabilitate pentru ca un Expert contabil Timișoara sa se ocupe de evidenta contabila a firmei.

La noi legislatia este mereu in schimbare si asta face ca multe legi sa dea batai de cap antreprenorilor mai ales daca nu au experienta in in domeniul financiar, de aceea este foarte important sa stii cum sa-ti platesti impozitele in mod corect ca sa nu ai probleme. Cu cat contabilitatea firmei tale este mai eficienta, cu atat afacerea ta se poate dezvolta mai bine si poti sta fara griji, te poti concentra pe alte prioritati cum ar fi dezvoltarea firmei, gasirea de noi clienti, etc.

Iata cateva criterii pentru antreprenorii aflati la inceput de drum sau pentru cei care detin deja o activitate si doresc sa isi schimbe contabilul, criterii utile care te vor ajuta sa alegi un contabil sau firma de contabilitate potrivit pentru activitatea ta.

Membru CECCAR

In primul rand contabilul trebuie sa fie membru CECCAR activ, expert contabil care are colaboratori autorizati conform legii. Un expert contabil nu va putea presta singur toate serviciile, are angajati si este important ca si acestia sa aiba experienta in acest domeniu. Este recomandat ca firma de contabilitate sa aiba cat mai multi ani de experienta in domeniu.

Comunicare eficienta

Asigura-te ca atunci cand vei avea nevoie de consultanta contabilul este disponibil si te poate asista, de rpeferat nu doar in programul clasic. Asa problemele vor fi mai usor de solutionat.

Specializare

Verifica daca firma de contabilitate este specializata pe mai multe arii de activitate, astfel incat daca o sa ai nevoie de ajutor sa nu trebuiasca sa apelezi la o alta firma. Un contabil bun este cel care este in permanenta la curent cu schimbarile legislative, schimbari care se produc aproape zilnic si nu sunt numai de ordin contabil.

Increderea reciproca

Relatia cu contabilul sau firma de contabilitate trebuie sa se bazeze pe incredere. Va trebui sa-i furnizezi toate informatiile referitoare la resursele companiei pentru a putea asigura o gestionare adecvata a situatiei contabile.

Personalul unei firme specializate in servicii de contabilitate este deja acreditat si instruit sa ofere servicii performante, care sa-ti aduca beneficii pe termen lung, firma de contabilitate trebuie sa fie un partener de afaceri interesat si implicat, atfel tu o sa iti poti folosi timpul si energia in dezvoltarea companiei.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments