Refu Blog

Un inspector resurse umane este si un bun psiholog si isi dezvolta permanent abilitatile de a cunoaste oamenii dupa gesturi, dupa felul de a vorbi, dupa emotiile pe care le tradeaza sau pe care le mascheaza.

Misiunea inspectorului de resurse umane este nobila, dar foarte grea, fiindca el triaza forta de munca, distribuind-o la locul potrivit.

Curs resurse umane conduce catre o profesie cautata, bine platita, in care responsabilitatea este maxima si dubla.

Pe de o parte, personalul de la resurse umane trebuie sa vegheze ca promisiunile angajatorului fata de salariat sa fie indeplinite, in al doilea rand trebuie sa urmareasca salariatii, sa vada daca sunt eficienti si de incredere.

Un inspector de resurse umane negociaza in numele angajatorului pentru cea mai buna forta de munca si citeste dincolo de aparente intentiile celui care vine la interviul de angajare.

Aspecte simple din comportament spun multe lucruri despre persoana necunoscuta devenita partener de dialog. Multi inspectori de resurse umane nu vor angaja niciodata o persoana care isi vorbeste de rau fostul angajator indiferent de circumstante, fiindca se incalca dreptul la replica al persoanei acuzate in absenta.

Un alt criteriu de eliminare il reprezinta pretentiile mari ale unei persoane care cauta un loc de munca, desi nu sunt justificate prin rezultate aceste pretentii.

Din aproape in aproape, cursantul va fi pregatit pentru aceasta pozitie importanta in firma sau in institutie, fiind ajutat sa descopere aceste strategii si secrete profesionale.

Domeniul resurse umane va fi studiat din punct de vedere teoretic, dar si practic. 

El poate fi completat prin alte cursuri importante, cum ar fi:

  1. Cursul de management al timpului. Un recrutor de forta de munca poate gresi, alocand mult timp unei persoane care nu merita nici incredere, nici postul respectiv, in timp ce fata de o persoana bine pregatita sau de buna credinta nu mai are rabdarea necesara. Proba interviului de angajare trebuie sa acorde timp si sanse egale tuturor celor care concureaza pentru un post.
  2. Curs de negociere. Inspectorul de resurse umane trebuie sa negocieze cu un candidat valoros care doreste angajarea la firma sau institutia respectiva.
  3. Curs de inteligenta emotionala care il invata sa isi monitorizeze propriile emotii, dar si pe cele ale persoanelor pe care le angajeaza sau care au fost angajate deja.

Formatorul are vechime in acest domeniu si detine si un doctorat in Psihologie. Toti formatorii sunt bine pregatiti si au si experienta de viata necesara pentru furnizarea unor seturi de cunostinte teoretice si practice necesare pentru pregatirea acestor specialisti.

Grupurile de cursanti sunt mici de 10-14 persoane fapt care permite participarea tuturor la activitati.

Intr-o grupa numeroasa nu se poate discuta cu fiecare cursant in parte, fiindca unii sunt foarte activi, in timp ce altii ezita sa raspunda la intrebari sau sa puna intrebari din timiditate.

In plus, cursul se bazeaza si pe studii de caz si pe jocuri de rol, in special cele de psihologie.

Activitatile de formare isi ating scopul, cand cunostintele teoretice sunt aplicate in practica, sunt simulate anumite situatii institutionale, iar formatorul este un moderator impartial, care incurajeaza argumentele solide.

Pro-traning le ofera romanilor altfel de cursuri, cursuri destinate sufletelor si emotiilor lor.

Din acest punct de vedere merita subliniat meritul de pionierat al acestui formator care iese din tiparele furnizorilor de cursuri si contribuie la dezvoltarea armonioasa a psihicului celor care se inscriu la aceste activitati.

Aceste cursuri reprezinta sanse de specializare in domeniul psihologiei, in cadrul lor cursantii invata lucruri de mare finete care nu se gasesc in manualele de psihologie.

In Romania, teoria inteligentei emotionale a fost aprofundata cu intarziere, dar acest lucru nu i-a impiedicat pe romani sa aiba mari psihologi. Scoala de Psihologie romaneasca este pe punctul de a egala scolile renumite de Psihologie din state cu traditie in domeniu.

Inteligenta emotionala a devenit un domeniu stiintific autonom gratie studiului lui Goleman, mai ales ca de ea se leaga reusita in cariera si in viata.

Pentru monitorizarea obiectiva a emotiilor este necesara autodisciplinarea, care cu toate ca este dureroasa, reprezinta cheia succesului in viata.

Cel care stie totul despre emotii are si o mare capacitate de empatie.

Sunt profesii in care inteligenta emotionala este indispensabila. Acestea sunt: agenti de vanzari si de asigurari, profesori, medici (care au sarcina dificila de a le comunica apartinatorilor sau pacientilor vesti foarte triste), avocati, politisti implicati in diferite anchete, procurori si ziaristi.

Cursurile despre managementul timpului si monitorizarea corecta a emotiilor sunt utile parintilor care vor sa isi ajute copiii sa reuseasca in viata.

Categoriile profesionale mentionate mai sus se pot inscrie la curs pentru reusita in cariera.

Psihologii care doresc sa isi ajute pacientii cu probleme vor participa de asemenea la acest curs. Psihoterapeutii devin din ce in ce mai buni, pe masura ce participa la mai multe cursuri de formare, la congrese si sesiuni stiintifice de specialitate.

Emotiile pot fi gestionate cu mana forte sa nu aiba un impact negativ, iar persoanele emotive pot fi ajutate sa isi stapaneasca emotiile.

Uneori emotiile inseamna vulnerabilitate, frana puternica in calea dezvoltarii personale.

Pro-training.ro pune omul si problemele sale in centrul activitatii sale. O face din respect fata de om si pentru a-l ajuta pe acesta sa se accepte asa cum este, in cazul in care nu se poate face nicio imbunatatire a mentalitatii si a temperamentului sau.

Un fin cunoscator al tainelor Psihologiei se fereste sa expuna un temperament coleric pe scena sociala unde interpreteaza exemplar rolul compus de el care i se pare cel ideal. In societate sunt necesare mastile uneori, alte masti in afara celor de protectie.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment