De ce elemente trebuie sa tii cont cand iti alegi parfumul?

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Parfumurile pe care le alegem pentru a le purta si a ne invalui cu delicatete fiecare aparitie sunt cu mult mai mult decat o simpla aroma placuta, care ne rasfata simturile olfactive. Acestea exprima o complexitate de trairi, emotii si sentimente, pot dezvalui multe lucruri despre firea noastra, despre personalitatea si starea de spirit pe care o avem la un moment dat.

Unii dintre noi aleg sa ramana fideli unui singur tip de parfum pe care sa-l poarte ani la rand, sau doar cateva in functie de ocazii distincte, fascinati de esenta lor si considerandu-le singurele care reusesec sa ii defineasca. 

Altii prefera sa schimbe tipurile de parfumuri  mai frecvent, sa experimenteze combinatii noi de arome, fiind mereu in cautarea unor alte senzatii olfactive.

Atunci cand suntem in cautarea unui parfum care sa ne insoteasca armonios fiecare aparitie, care sa rezoneze cat mai fidel cu personalitatea noastra, sa ne dea un plus de incredere si o stare de bine atunci cand alegem sa ne invaluim in aroma lor,   trebuie sa ne ghidam dupa propriile senzatii.

Nicidecum  sa nu ne lasam prea mult influentati in functie de  ceea ce am auzit ca ar fi in trend in materie de parfumuri sau pentru ca un anumit brand ar fi chiar preferinta unei supervedete pe care o admiram. Asta, pentru ca este foarte posibil sa nu ni se potriveasca, sa nu ne ofere acel confort launtric pe care ni-l dorim, sa nu se muleze pe personalitatea noastra.

Dar daca preferintele noastre sunt suficient de clare referitor la tipurile de parfum care ne definesc, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte. Astfel, in alegerea noastra trebuie sa avem in vedere anotimpul pe care il traversam. Astfel, se apropie iarna si sunt tot mai potrivite aromele profunde, intense, cum sunt cele care au, de exemplu, esente lemnoase, de mosc, asa cum regasim in mai multe tipuri de parfumuri arabesti. Pe parcursul sezonului rece, temperaturile scazute determina o persistenta mai sporita a parfumurilor purtate, comparativ cu vara, cand vremea foarte calda favorizeaza evaporarea mai rapida a acestora, cand vor predomina cele cu arome florale, fructate si pentru a ne bucura de persistenta aromei alese trebuie sa procedam la aplicarea acestuia de mai multe ori pe zi.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments