DJI a lansat recent camera de acțiune Osmo Action 4, care pare să rezolve majoritatea problemelor rămase în acest gen de dispozitive. Utilizatorii camerelor de acțiune ar dori în primul rând o durată mai lungă a bateriei și performanțe mai bune în condiții de lumină scăzută. Ei bine, se pare că DJI a ascultat aceste dorințe și le-a implementat în Osmo Action 4.

Osmo Action 4 vine la doar un an după lansarea modelului Action 3, în aceeași zi în care GoPro a anunțat modelul HERO11 Black. Action 3 era o cameră extrem de bună, cu doar câteva caracteristici minore care avantajau puțin modelul GoPro. Anunțul pentru Action 4 vine cu unu-două luni înaintea așteptatei lansări a modelului HERO12 de către GoPro, iar DJI nu s-a zgârcit deloc la specificații.

Una dintre caracteristicile importante ale Action 4 nu este un mod de filmare nou sau o rezoluție mai mare, ci durata de viață a bateriei.

DJI nu a adăugat doar jumătate de oră sau cam așa ceva la timpul de înregistrare. Nu, aici vorbim despre o durată de aproximativ 2,5 ore la temperaturi de până la -20 de grade Celsius (-4°F). Acest lucru este foarte important, având în vedere că Action 4 este practic identic ca aspect și dimensiuni cu Action 3. Durata de viață a bateriei este unul dintre cele mai mari limitatoare pentru acest tip de cameră, iar o durată atât de mare înseamnă că nu mai trebuie să port atât de multe baterii de rezervă, riscând să deschid camera cu mâini ude pe o canoe instabilă în ploaie. De asemenea, înseamnă un cost total de proprietate mai mic.

La fel ca și modelul Action 3, Action 4 beneficiază de încărcare rapidă bazată pe PD, permițând încărcarea a 80% din baterie în 18 minute. Aceasta este o caracteristică foarte utilă dacă bateriile nu sunt încărcate și te pregătești să pleci.

DJI s-a concentrat pe calitatea înregistrărilor 4K, în loc să crească numărul de pixeli. Înregistrarea în 4K este încă rezoluția maximă, în timp ce rezoluția maximă pentru fotografii este de 10MP. Cu toate acestea, senzorul nou de pe Action 4 nu doar că este mai mare decât cel al modelelor anterioare, dar DJI menționează că pasul pixelului este de 2.4μm. Pentru referință, aceasta este mai mult decât dublul dimensiunii pixelului de pe GoPro HERO11 și este similar cu camera de blogging Sony ZV1. Având în vedere că vorbim despre o cameră de acțiune, acest lucru este foarte important. Înseamnă potențial reducerea zgomotului, un interval dinamic mai mare și performanțe mai bune în condiții de lumină scăzută. De asemenea, camera permite înregistrarea la 10 biți cu profil log real numit D-Log M.

Action 4 continuă să beneficieze de senzorul de echilibrare a culorii prezent și pe modelele anterioare, precum și de sistemul robust și rapid de montare magnetică. Impermeabilizarea a fost îmbunătățită pentru a permite camerei să reziste la adâncimi de până la 18m fără a fi nevoie de o carcasă suplimentară. Ecranele frontal și posterior sunt ambele tactile și au un strat rezistent la pete de apă.

Camera are trei microfoane, iar DJI pare că a lucrat la îmbunătățirea sunetului și reducerii zgomotului.

Action 3 avea o funcție care permitea îndepărtarea stick-ului pentru selfie din aplicația mobilă DJI, dar aceasta funcționa doar în medii de schi. Același mod pe noua cameră poate fi utilizat într-o gamă mult mai largă de scenarii. De asemenea, este posibilă transmiterea în direct direct de pe cameră prin intermediul aplicației mobile.

O altă caracteristică care arată că DJI se luptă cu GoPro este adăugarea de presetări configurabile de utilizator, numită Snapshot. Aceasta este una dintre cele mai bune caracteristici ale camerelor GoPro, așa că este fantastic să vedem o caracteristică similară aici.

Concluzii Se pare că DJI s-a concentrat direct pe cele mai comune probleme pe care utilizatorii le au cu camerele de acțiune și, prin lansarea în august, a luat un avans față de GoPro. Nu trebuie subestimat cum vor influența performanțele noi ale bateriei și performanțele potențial mai bune în condiții de lumină scăzută deciziile utilizatorilor în ceea ce privește achiziționarea unui dispozitiv.

Osmo Action 4 este disponibil astăzi la prețul de 429 de euro pentru pachetul Standard Combo și 529 de euro pentru pachetul Adventure Combo.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment