DoFollow vs NoFollow pe BlogDoFollow vs NoFollow pe Blog, Avantaje si dezavantaje pentru a stii exact cum administrezi fluxul de link-uri de pe blogul tau, link-urile au impact asupra pozitionarii in motorele de cautare dar si a pagerank-ului. Pentru ca cel putin in ultima perioada majoritatea dintre noi, optimizarea seo a devenit importanta pentru orice bloggeri, chiar si pentru cei care sunt la inceput.

Din cauza asta in articolul acesta o sa explic care sunt avantajele si dezavantajele pentru link-urile do-follow.

Ce este un link DoFollow? Avantajele blogului dofollow

  • Daca ai hotarat sa folosesti link-urile din comentarii dofollow, poti aparea in anumite liste (directoare, sau liste realizate de alti bloggeri) care la randul lor ofera link dofollow catre blogul tau;
  • Numarul de comentarii va creste pentru cei care sunt in cautare de bloguri dofollow, dar asta din pacate va creste si comentariile de tip spam (cel mai bine este sa activezi moderarea comentariilor);
  • Daca oferi link-uri dofollow relevante, pot adauga la cresterea pagerank-ului de pe blog.

Dezavantajele blogului dofollow

  • Daca blogul tau este dofollow, inseamna ca oferi mai departe valoarea blogului tau catre alte site-uri, daca site-ul nu are valoare iti poate afecta rank-ul;
  • Daca nu vrei sa moderezi comentariile, o sa-ti ocupe ceva timp stergerea comentariilor de tip spam;
  • Daca optimizezi prin dofollow intentionat site-urile suspecte si link-uri platite, google te poate penaliza;
  • Necesitatea optimizarii link-urilor on-site, link-uri care duc catre pagini de inregistrare sau alte locuri care nu necesita pozitionare in google prin atributul html rel=”nofollow”.

Chiar daca un blog dofollow ofera un avantaj pentru bloggeri, prin imbunatatirea numarului de comentarii si chiar cresterii pagerank-ului daca sunt folosite corect link-urile, trebuie sa stii sigur daca vrei acest lucru.

Tu ai comentariile activate pentru dofollow? Daca da, impartaseste link-ul, voi crea si eu aici o lista cu blogurile dofollow.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AndreeaRefuMarian S. Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Abonare pentru
Marian S.
Vizitator
Marian S.

Salut simpaticule!
(Te-am „pescuit„ de la Cabral).
Dupa cum vezi, de ceva vreme nu m-am mai ocupat de blogul meu: smro. wordpress. com
Asa ca am uitat o chestie, indraznesc sa te intreb: blogurile de pe domeniul wordpress sunt DEFAULT intr-una dintre stari? Parca stiam ca nu se poate seta nimic in acest sens.

Multumesc.

Andreea
Vizitator

Explicatii scurte, precise si la obiect. Felicitari!