Refu Blog

Ridicarea unui monument funerar în memoria celor dragi este o datorie pe care mulți dintre noi trebuie să o îndeplinească la un moment dat. Cu toate acestea, acest proces poate fi copleșitor pentru cei fără experiență sau cunoștințe în domeniul construcțiilor funerare.

În fabrica noastră de monumente funerare Amintire Vie, ne-am specializat în producția de monumente funerare de calitate superioară de peste 15 ani și suntem bucuroși să împărtășim un ghid informativ care să vă ajute să alegeți un monument funerar într-un mod eficient și fără stres.

În acest ghid veți găsi informații utile despre diferitele tipuri de materiale, dimensiuni și stiluri disponibile pentru monumente funerare, precum și sfaturi și sugestii pentru a personaliza monumentul funerar într-un mod unic și memorabil. Pe lângă asta, vom fi mereu alături de dumneavoastră, oferindu-vă consultanță gratuită și profesională pentru a vă asigura că alegerea pe care o faceți este una potrivită și cu adevărat reprezentativă pentru persoana dragă.

Zilnic, primim cereri referitoare la construirea de monumente funerare sau recondiționarea locurilor de veci existente. Cea mai frecventă întrebare este legată de componența ansamblului ce alcătuiește un monument funerar și de tipurile de materiale disponibile pentru construcția acestora. Suntem aici pentru a oferi răspunsuri și soluții la aceste întrebări, având o vastă experiență în producția și construcția de monumente funerare.

Ansamblul monumentului funerar include piesa centrală, care poate fi sub formă de cruce sau potrivit stilului preferat al familiei, conform orientărilor religioase și preferințelor. Această piesă centrală include gravarea numelui și datelor de naștere și deces, precum și poze fotoceramice special concepute pentru a rezista razelor UV și condițiilor meteorologice extreme.

Accesoriile din bronz sunt adesea folosite pentru a oferi un aspect distinctiv și rafinat, iar felinarele permit aprinderea lumânărilor în memoria persoanei decedate. De asemenea, sunt disponibile și vaze și ghivece pentru flori, precum și statuete decorative și simboluri religioase, pentru a personaliza monumentul funerar într-un mod special și semnificativ.

Monumentul funerar include și o bordură care delimitează locul de veci, având rolul de a-l împrejmui și de a-i oferi un aspect decorativ. Această bordură are, de obicei, o înălțime cuprinsă între 15 și 25 de centimetri de la sol și o grosime cuprinsă între 8 și 15 centimetri.

În interiorul spațiului delimitat de bordură, tradițional, se pun pământ și flori sau se poate așeza un capac, care se plasează pe marginea bordurii de împrejmuire a locului de veci. Dimensiunile capacului pentru locul de veci sunt de aproximativ 2 metri lungime și 1 metru lățime, cu o grosime cuprinsă între 3 și 8 centimetri.

Materialul ideal pentru construcția monumentelor funerare este granitul, un material natural și durabil ce se remarcă prin frumusețe și calitatea sa superioară. Acest material este preferat în general datorită aspectului său impresionant și a costurilor minime de întreținere.

Granitul este disponibil într-o gamă largă de culori și modele, ceea ce îl face potrivit pentru orice stil și preferințe personale. Prețul de achiziție al acestui tip de material poate varia în funcție de culoarea și sursa de proveniență. În general, cele mai economice tipuri de granit sunt cele cu nuanțe de gri sau maroniu, în timp ce cele mai scumpe sunt cele cu nuanțe închise sau granitul negru, datorită faptului că sunt materiale rare.

Deși granitul este cel mai popular material utilizat pentru monumente funerare, există și alte opțiuni disponibile, cum ar fi marmura sau betonul. Cu toate acestea, acestea nu oferă aceeași durabilitate și frumusețe precum granitul și necesită întreținere mai frecventă.

Marmura este un material popular pentru construirea monumentelor funerare în România, datorită aspectului său elegant și disponibilității relativ bune, fiind extrasă din cariera de marmură de la Rușchița.

În prezent, majoritatea marmurei utilizate în construcția monumentelor funerare este importată din Turcia, datorită prețului accesibil și disponibilității. Cu toate acestea, există dezavantaje asociate cu utilizarea acestui material, cum ar fi duritatea scăzută și coeficientul mare de absorbție al apei, ceea ce favorizează eroziunea și apariția petelor în profunzimea materialului în timp.

Cea mai economică opțiune pentru realizarea unei construcții funerare este betonul. Acest material are un cost de execuție relativ economic, însă prezintă o duritate scăzută și un coeficient ridicat de absorbție a apei în comparație cu marmura sau granitul. Cu toate acestea, din cauza costurilor ridicate de întreținere, betonul nu este considerat cel mai rentabil material pentru realizarea unei construcții funerare.

De-a lungul timpului, expunerea la factori naturali precum ploaia și intemperiile poate deteriora aspectul monumentului și poate provoca pete și distrugeri. Prin urmare, dacă doriți să vă asigurați că monumentul funerar va rezista și va arăta bine pe termen lung, ar fi indicat să alegeți un alt material, precum granitul sau marmura, care sunt mult mai durabile și necesită mai puțină întreținere.

amintirevie-ro-fabrica-de-monumente-funerare-de-referin-a-in-romania-te-inva-a-cum-sa-alege-i-corect-un-monument-funerar13 (1)

Când alegeți un monument funerar, este crucial să țineți cont de bugetul disponibil. Pentru a găsi o soluție care se potrivește cu posibilitățile financiare, este important să stabiliți un buget realist. La prețul monumentelor funerare se adaugă transportul și costul de instalare care poate varia în funcție de dimensiunea și greutatea monumentului. Înainte de a stabili un buget, este important să luați în considerare toate costurile implicate, inclusiv eventualele taxe impuse de administrația cimitirului. 

Pentru a instala un monument funerar sau pentru a recondiționa un loc de veci într-un cimitir de stat, este necesar să obțineți aprobarea administrației cimitirului. Acest lucru poate fi realizat prin depunerea unei cereri în numele dumneavoastră sau prin intermediul unei firme autorizate să desfășoare astfel de lucrări în cimitirul respectiv.

În cazul cimitirelor care aparțin de biserică, aprobarea trebuie obținută de la preot, iar în majoritatea cazurilor aceasta implică o taxă pentru emiterea acordului. Pentru a evita întârzierile sau problemele, este important să obțineți toate aprobările necesare înainte de a începe orice lucrare în cimitir.

Pentru a asigura aspectul și durabilitatea monumentelor funerare pe termen lung, este important să le întrețineți în mod regulat. În funcție de materialul din care sunt construite, metodele de întreținere pot varia considerabil.

De exemplu, monumentele funerare din granit sunt cele mai ușor de întreținut, necesitând doar o curățare periodică pentru îndepărtarea prafului de pe suprafața lor. Datorită proprietăților sale, granitul nu absoarbe multă apă și nu își va schimba aspectul în timp. Pentru o protecție suplimentară, o soluție chimică de impermeabilizare poate fi aplicată după curățare și uscare, la un interval de 3-5 ani.

amintirevie-ro-fabrica-de-monumente-funerare-de-referin-a-in-romania-te-inva-a-cum-sa-alege-i-corect-un-monument-funerar14 (1)

În cazul monumentelor funerare din marmură sau beton, îngrijirea trebuie acordată cu mai multă atenție, deoarece acestea sunt construite din materiale cu coeficient de absorbție mai ridicat decât granitul. Pentru a preveni deteriorarea monumentelor funerare, este necesară o impermeabilizare anuală. În plus, procesele de slefuire mecanică sunt necesare atunci când suprafețele încep să devină aspre la atingere, pentru a încetini procesul de îmbătrânire și pentru a restabili aspectul lucios și curat al construcției funerare.

Este important să efectuați întreținerea monumentelor funerare în mod regulat pentru a preveni deteriorarea și pentru a asigura o durată de viață cât mai lungă a acestora. În acest fel, puteți păstra memoria celor dragi și vă puteți asigura că construcțiile funerare vor rămâne frumoase și bine întreținute pentru mulți ani de acum încolo.

Dacă sunteți interesat să comandați o construcție funerară personalizată de la noi, Amintire Vie, vă oferim următorii pași simpli pentru a vă ajuta să obțineți monumentul funerar perfect:

  1. Alegeți tipul de construcție și monumentul funerar pe care îl doriți din gama noastră largă de opțiuni. Suntem aici pentru a vă ajuta să găsiți exact ceea ce căutați.
  2. Furnizați datele pe care doriți să le gravăm pe suprafața monumentului, inclusiv numele, data nașterii și decesului sau alte informații pe care doriți să le includeți.
  3. Alegeți accesoriile și decorațiunile care să personalizeze monumentul funerar. Avem o gamă largă de opțiuni, de la vaze și felinare până la decorațiuni speciale și statuete.
  4. Stabilim costurile de transport sau instalare, în funcție de locația cimitirului, parcela și poziția locului de veci. Vom discuta cu dumneavoastră pentru a ne asigura că toate detaliile sunt luate în considerare.
  5. Completați fișa de comandă online sau împreună cu un reprezentant de vânzări, menționând toate produsele și serviciile pe care le doriți.
  6. Semnați contractul între părți și stabiliți termenele de livrare sau instalare.
  7. Achitați un avans din prețul total al contractului pentru a începe lucrările.
  8. Primiți proiectul arhitectural și simulările vizuale și proiectările 3D pentru fiecare comandă, pentru a ne asigura că procesul de realizare a construcției funerare va avea rezultatul dorit.
  9. Semnați procesul verbal de predare-primire după finalizarea construcției funerare sau după livrarea monumentelor funerare la adresa specificată.
  10. Achitați diferența de plată a contractului.

Suntem aici pentru a vă oferi suportul necesar pe tot parcursul procesului și pentru a vă asigura că monumentul funerar comandat va fi exact ceea ce doriți.

Suntem conștienți că monumentul funerar reprezintă un simbol important al respectului și aducerii aminte a persoanelor dragi care ne-au părăsit. De aceea, la fabrica noastră de monumente funerare Amintire Vie, suntem dedicați să oferim clienților noștri cele mai bune produse și servicii personalizate, astfel încât monumentul funerar să reflecte cu adevărat personalitatea și viața celui pe care îl comemorați.

Venind la noi, veți avea ocazia să vedeți și să atingeți variatele opțiuni de construcții funerare pe care le oferim, precum și să beneficiați de o consultanță gratuită din partea experților noștri. Împreună vom găsi cele mai bune soluții pentru a onora memoria persoanei iubite, într-un mod unic și personalizat. Fie că este vorba despre alegerea dimensiunilor potrivite, a materialelor sau a accesoriilor necesare, suntem pregătiți să ne adaptăm preferințelor și bugetului dumneavoastră, oferindu-vă produse și servicii de calitate superioară.

Vă asigurăm că suntem partenerii de încredere ai clienților noștri, iar fiecare monument funerar creat de noi reprezintă un omagiu demn de persoana comemorată. Vă așteptăm cu drag la fabrica noastră din București, unde vă vom oferi cele mai bune soluții pentru a păstra vie amintirea persoanei dragi.

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment