Faianta rectificata ca de poveste pentru apartamentul nostru

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Imi doream mult apartamentul acela de lux din Militari si aveam motive bine intemeiate pentru acest lucru, dar sotia si fiica mea se gandeau la Primaverii sau Romana ca fiind acel acasa de care au nevoie.

Sigur, ele nu inteleg ce inseamna sa locuiesti in zone renumite pentru preturile lor mari, iar daca mai ai nesansa sa locuiesti langa bulevardul cu trafic infernal, adio liniste si odihna pe timpul noptii.

Suna excelent sa spui: ”Eu stau in Centrul Vechi”, ”Locuiesc in Piata Victoriei sau la Universitate”, dar trebuie sa iti asumi toate lucrurile mai putin convenabile care deriva din a sta in ”buricul targului”.

Le-am promis ca le cumpar cate un inel, numai sa ma insoteasca la apartamentul din Militari, fiindca programasem o vizita de analiza a apartamentului.
Au venit si le simteam privirile de gheata tot drumul. Am coborat nervoase din masina si usa a fost trantita mai tare, desi le aratasem cutiutele cu bijuteriile din aur roz.
Le-am arata vegetatia bogata din jur, iar ele au strambat din nas, spunandu-mi ca acesti copaci pot sa cada pe casa sau masina noastra, cand va fi o furtuna. Vedeam negru si acolo unde lumea era in roz. Cine nu s-ar dori verdeata langa locuinta lui?

Am oftat imperceptibil, in timp ce urcam scarile, fiindca mi-am dat seama ca pierdusem. Doi contra unu, iar ele cautau nod in papura si punctelor forte ale cartierului.
Mi-am imaginat ca lucrurile se vor schimba, cand vor patrunde in apartamentul urias, cu camere luminoase si termopane aduse din Germania.
M-am inselat, fiindca au cartit tot timpul.

-Camere mari ne trebuie noua? Stii ce greu se intretine curatenia in ele?
-Termopanele acestea parca iti iau aerul, mama draga!

Eu ma indragostisem pe loc de apartamentul acela si de asezare. Metroul era la 5 minute de mers pe jos si trebuie sa recunoastem ca avem nevoie sa mergem pe jos zilnic. Termopanele mi se parea mie ca reusesc sa conserve perfect si caldura, dar si racoarea, in functie de anotimp, in plus din strada nu se auzea niciun zgomot.

-Sa intram si in baie si in bucatarie, dragule! Ele vor face diferenta, a spus sotia, convinsa ca acolo va gasi un dezastru care sa fie hotarator.
Si am deschis usa la baie, iar faianta rectificata le-a facut sa isi schimbe total atitudinea.

-Eu nu mai plec de aici, tata! Priveste ce pereti perfecti sunt in baia asta si cum este pusa gresia! In afara faptului ca nu am mai vazut modelul acesta de faianta, nu am vazut pardoseala mai neteda in baie nici la hotelurile acelea de cinci stele la care ne cazam.

Gresia si faianta erau de un portocaliu dulce, care lumina cele doua piese importante ale casei. Le priveai si te inspirau indata. In baie, totul avea aspectul unui zid rezistent de demult, in timp ce in bucatarie, pe pereti inflorisera orhidee.

-Voi cauta pe internet aceste produse, sunt curioasa sa vad cat de mult au costat, a spus fiica mea, plina de entuziasm!
Cand le-am dau inelele s-au mirat de frumusetea lor, dar au spus rusinate:
-Am gresit! Tu ne-ai pregatit un paradis in care sa ne mutam, iar noi cautam mereu motive. Noroc cu gresia si faianta rectificate, aduse din Italia, ca altfel am fi pierdut aceasta casa de poveste!

Mi-au multumit pentru inele si le poarta cu drag. Avem trei luni de cand ne-am mutat in noua locuinta si faianta si gresia aduse din Italia inca ne farmeca. Sunt atat de frumoase si vin perfect de parca intreaga suprafata a fost gandita sa se incadreze in bucataria si in baia noastra.

Sunt zile in care fiica noastra nu se mai indura sa mai iasa din baie. Uneori sotia sta in bucatarie nepermis de mult. Suntem toti fericiti pe deplin si armonia domneste in camin.
Din ce in ce mai mult, dezvoltatorii care doresc sa isi vanda imobilele pun gresie si faianta rectificate aduse din Italia.
Fiica mea m-a chemat sa imi arate magazinul si m-am mirat de multimea modelelor si culorilor disponibile. Erau acolo si faianta si gresie care imita aspectul lemnului sau al materialului textile, adevarate tablouri cu flori, gresie si faianta verde, turcoaz, argintiu si auriu.

In prezent, iti poti face o casa de poveste cu toate aceste minunatii aflate la dispozitie, mai ales ca produsele sunt livrate prompt la adresa indicata de catre cumparator.
Vrei o baie cu totul si cu totul originala? Alege gresie si faianta argintii, cu orhidee imprimate pe suprafata lor si nu vei gresi!
Investeste in baie si in bucatarie, fiindca sunt spatii in care petreci ore bune in fiecare zi!

In trecut, oamenii se multumeau sa aiba baie si atat in casele lor, in prezent pretentiile au crescut considerabil.
Simtul estetic este imbinat mereu cu nevoia omului de confort si asa fiecare isi face sau cauta casa care corespunde in totalitate nevoilor si gusturilor sale!

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments