Firma de contabilitate  este o societate comerciala care are ca obiect de activitate domeniul contabilitate. Acest domeniu include modul in care se fac platile intrarilor si iesirilor, cum se intocmeste un bilant si o balanta de verificare, daca diferenta dintre venituri si cheltuieli constituie pierderea sau profitul firmei.

Firma de contabilitate se bazeaza pe intelegerea contabilitatii in stilul ei propriu, cu tot ce implica aceasta si tinand cont de numeroasele interese ale firmei cu privire la acest domeniu.

Unul din cele mai importante lucruri la o firma de contabilitate este faptul ca se axeaza direct pe marirea profitului firmei dar si pe promovarea salariatilor.

Contabilitatea este un domeniu care ajuta angajatii sa inteleaga ca unele calcule nu se fac dupa ureche, ci trebuie tinut cont de niste algoritmi si de niste reguli.De aceea, contabilii  au reguli stricte in ceea ce priveste evidenta contabilitatii in fiecare zi.

Expertii sau sefii contabili verifica intotdeauna bilanturile sau balantele, inainte de a fi prezentate in sedinte pentru a sti ca totul este in regula.

Firma de contabilitate pune accentual pe notarea tuturor datelor in programele de contabilitate din calculator si realizarea calculelor exacte avand in vedere ceea ce se cere pentru activitatea respectiva.

Firma de contabilitate are pe langa departamentul de contabilitate si departamentul de Resurse Umane (deoarece conteaza foarte multe relatiile dintre sefi si angajati dar si relatiile dintre departamente astfel incat firma sa mearga bine), departamentul financiar (unde se fac toate calculele materiale si financiare, in afara de cele contabile). Insa, departamentul contabil cuprinde cele mai multe activitati si toate trec prin departamentul de contabilitate, toti se vor consulta cu acei contabili si experti, totul legandu-se de acest domeniu, in permanenta.

Firma de contabilitate are in vedere atat partea teroretica cat si partea parctica deoarece in fiecare zi este nevoie sa se studieze, sa se cunoasca toate tipurile de contabilitate si modul in care se lucreaza cu acestea.

Calitatea firmelor contabile depinde de modul in care se aplica acea contabilitate pe firma, pe activitati,  pe conturi,  de modalitatea in care se fac intrarile si iesirile, cum sunt gestionate relatiile dintre departamente si relatiile cu ceilalti.

Orice firma are nevoie de un departament de contabilitate pentru a putea sa tina evdenta  tuturor  intrarilor  si iesirilor  firmei dar si pentru a decide asupra castigului sau pierderii firmei in acea luna.

Firma de contabilitate fata de alt tip de firma pune in evidenta modul cum se lucreaza cu cifrele si cu sumele de bani.

1) Firma de contabilitate are ca si avantaje:

  • se pot invata toate tipurile de contabilitate,
  • da posibilitatea de a lucra si cu diversi experti contabili care ii pot invata pe cei care sunt la inceput,
  • pot oferi cursuri gratuite de promovare a salariatilor.

2) Firma de contabilitate  are ca si dezavantaje:

  • faptul ca se lucreaza cu multe calcule si este nevoie de o atentie deosebita asupra lor.

3) Firma de contabilitate se bazeaza pe:

  • oamenii cu care lucreaza si colaboreaza,
  • contabilitatea insasi (predarea la timp a bianturilor si balanturilor).

Asadar, firma de contabilitate este una din cele mai profitabile firme.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru