Flipchart-ul, extrem de util in sedinte si intalnirile cu prospectii

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Crezi ca ai tot ce e necesar pentru biroul tau si crezi ca ai reusit. Vrei chiar ca numele tau sa fie sinonim cu solutia pentru biroul propriu. Daca te uiti mai atent poate nu ai reusit asa de mult. Poate ca iti lipseste ceva.

Mai ales in cazul in care vrei sa ai ceva special pentru biroul tau. Poate ca te gandesti la faptul ca unele birouri sunt curajoase, au multe utilitati, multe lucruri colorate si utile. Dar nu aceasta e ideea, desi da, iti lipseste ceva.

Cum ar fi un flipchart – acel accesoriu folosit pentru diverse prezentari si expuneri de probleme. Sau pentru sau planuri de afaceri. E de mici dimensiuni , alcatuit dintr-o tabla sustinuta de trei sau patru picioare. Teoretic ceva simplu.

Primul flipchart dateaza din 8 mai 1913. Istoria nu s-a oprit nici in cazul unui asemenea element important al biroului tau. Acum poate fi mobil, portabil sau fix, construit in mare parte din metal, ba chiar din sticla. Ai o întâlnire care necesită un format mai restrâns? De tip masă rotunda? Gata si in acest caz ai ce iti trebuie.

E adevarat ca, in timp ce evolueaza omenirea, cu atat birourile vor fi mai complexe, mai bine adaptate diverselor tipuri de activităţi, mai personalizate. Dar lucrurile mari pornesc de la lucrurile “mici”. Si, in cele din urma, cat de operativ esti in ceea ce priveste dotarea biroului tau dovedeste ce fel de persoana esti.

Caci, asa cum spunea Sam Gosling, un cercetator al personalitatii umane de la Universitatea din Texas, “psihicul omului este reflectat in mediul care il inconjoara”. Poate suna putin exagerat, dar un flipchart poate spune multe despre tine. E vorba despre suportul din spatele conținutului pe care-l transmiți.

Organizarea atenta aduce mai multa eficacitate

Dupa cum bine stii este foarte important în principal ceea ce presupune acest suport. Slide-uri, clip-uri, flipchart-uri sau chiar table magnetice. Si exista table magnetice avantajoase, care te pot ajuta mult in alegerea și livrarea mesajului, deoarece partea vizuala conteaza pentru tine.

Când ţii o prezentare vrei ca publicul tău nu doar să fie foarte atent la tot ce ai de zis. Vrei energie şi entuziasm din partea celor care te asculta, care se uita la tine, din partea celor carora le dai indicatii, sau a celor carora le expui idei.

Dar tot tu esti acela care trebuie să prezinţi cu entuziasm si energie. Esti in faţa unor oameni şi ai ceva foarte interesant de zis, iar aceste lucruri se pot face mai usor si mai relaxant cu ajutorul unui flipchart.

Daca mai folosesti si cuvinte care transmit energie atunci toata lumea o sa te aprecieze. Si o sa fii mult mai vizibil.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments